DRECUN: Hotijeva izjava otkriva stvarnu nameru Albanaca DA STVORE VELIKU ALBANIJU!
Foto: Zorana Jevtić

Kosovo i Metohija

DRECUN: Hotijeva izjava otkriva stvarnu nameru Albanaca DA STVORE VELIKU ALBANIJU!

On je ukazao na to da u tom zamišljenom projektu i takozvani Sandžak i jug centralne Srbije treba da budu u sastavu te velike Albanije.

Objavljeno: 18.06.2018. 16:16h
  • 25

Izjava zamenika šefa DPK Redžepa Hotija, da bi eventualna podela Kosova podrazumevala da Kosovo uzme Sandžak i deo juga Srbije, razotkriva da je stvarna namera Albanaca da stvore "veliku Albaniju", rekao je danas predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

- Ma koliko god izgledala neozbiljna, ta ideja zapravo ukazuje na nameru Albanaca - a to je stvaranje velike Albanije - istakao je Drecun za Radio Beograd Jedan i ukazao da u tom zamišljenom projektu i takozvani Sandžak i jug centralne Srbije treba da budu u sastavu te velike Albanije.

Prema rečima Drecuna, Hoti time zapravo razotkriva njihove prave ciljeve, ali istovremeno pokušava da unapred kaže kako bi bilo moguće rešenje postići kada se konačno bude dogovarao status Kosmeta.

- Naravno da to ne može tako da se radi, ako se krene sa pregovorima, onda će se doći do nekog rešanja, a ovako unapred mislim da ne treba licitirati sa rešenjima, pogotovo ne sa otvorenim aspiracijama da se destabilizuju i ostali delovi centralne Srbije - naglasio je Drecun.

Bonus Video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media