Pacolijev brat GREBAO Srbina i tražio da priča na albanskom! NOVI INCIDENT ISPRED KOSOVSKE VLADE
Foto: Profimedia

skandal do skandala

Pacolijev brat GREBAO Srbina i tražio da priča na albanskom! NOVI INCIDENT ISPRED KOSOVSKE VLADE

Policajac je napadnut samo zato što je Srbin i što govori srpski

Objavljeno:

Kosovski poslanik Islam Pacoli, brat ministra inostranih poslova Bedžeta Pacolija, fizički je nasrnuo na kosovskog policajca srpske nacionalnosti i zahtevao od njega da priča na albanskom!

Incident se dogodio nakon što je policajac D. P., koji je obezbeđivao prostor i parking oko zgrade kosovske vlade, zabranio Pacoliju da parkira auto sa švajcarskim registarskim oznakama i isteklom VIP nalepnicom.

Pacoli je tada nasrnuo na policajca i naneo mu nekoliko ogrebotina po telu insistirajući pritom da mu se policajac obraća na albanskom, a ne na srpskom jeziku. Potom je intervenisala Hitna pomoć.

Kosovska policija je potvrdila da se incident dogodio i da je pokrenuta istraga zbog napada na službeno lice, a neki mediji su preneli i da je Pacoli uhapšen posle toga jer nije poštovao naredbe službenika kada je pokušao vozilom da uđe u zabranjenu zonu.

Nakon vesti da je napao službenika policije srpske nacionalnosti, sam Islam Pacoli reagovao je na svom Fejsbuk nalogu, rekavši da je izveštavanje o tome bilo tendenciozno.

- U cilju pravednog informisanja javnosti, koristim priliku da demantujem pisanje nekih portala, koji su dezinformisali javnost, konstatujući da sam „bio priveden zbog nepoštovanja naredbe jednog državnog službenika“ - napisao je Pacoli.

On je potom dodao da je prethodno citirana konstatacija netačna i usmerena lično protiv njega.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, nema dilemu da je ovo samo još jedan dokaz da je srpski narod na Kosovu tretiran diskriminatorski.

foto: Fonet

- Činjenica je da se Srbi tretiraju kao građani drugog reda i da institucije, umesto da štite njihova prava, zapravo ih ugrožavaju. Sada je to ovaj siledžija, koji je pri tom poslanik, pokazao na najgrublji način. To je neprihvatljivo i svi na Kosmetu treba da reaguju, kao i međunarodni predstavnici. Policajac je napadnut samo zato što je Srbin i što govori srpski, to je nedopustivo, to je najgori oblik fašističkog divljanja. Ovo najbolje pokazuje kakvu bi budućnost srpski narod imao ako bi živeo u nezavisnoj državi Kosovo - kaže Drecun za ovaj list.

Bonus video: FILMSKO HAPŠENJE U BEOGRADU: Policija upala u stan, pronašli oružje, drogu i eksplozivne naprave! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.