BRUKA I SRAMOTA U CENTRU PRIŠTINE! Gramatičke i slovne greške na spomen-ploči u čast vojnika Kfora: Ne zna se da li je gore na srpskom ili albanskom! (FOTO)
Foto: Beta/ Armenija Zajmi

pa, kako ih nije stid???

BRUKA I SRAMOTA U CENTRU PRIŠTINE! Gramatičke i slovne greške na spomen-ploči u čast vojnika Kfora: Ne zna se da li je gore na srpskom ili albanskom! (FOTO)

Na memorijalnoj ploči u čast vojnika KFOR-a, koja je postavljena u centru Prištine, načinjene su pravopisne greške i na albanskom i na srpskom jeziku

Objavljeno: 12.06.2018. 21:08h
  • 22

Memorijalna ploča u čast vojnika KFOR-a koji su izgubili živote tokom službovanja na Kosovu, danas je svečano otvorena na Trgu majke Tereze u centru Prištine.

Na memorijalnoj ploči u čast vojnika KFOR-a, koja je postavljena u centru Prištine, načinjene su pravopisne greške i na albanskom i na srpskom jeziku.

Kako prenosi prištinski portal Koha.net, sporna rečenica na memorijalnoj ploči je prema pravopisu trebalo da glasi:

Bruka nasred Prištine
Bruka nasred Prištine foto: Beta/ Armenija Zajmi

- U sećanje na muškarce i žene koji su služili sa svojim partnerima u KFOR-u i dali život kao rezultat njihove službe. Mi odajemo počast i pamtimo njihovu žrtvu - piše na svečano otvorenoj ploči, s tim što je "kao rezultatnjihove službe" napisano bez razmaka.

Osim te greške, na ploči je reč "žrtva" na albanskom napisana nepravilno - sakrificen umesto sakrificën.

Otvaranje spomen ploče
Otvaranje spomen ploče foto: Beta/ Armenija Zajmi

Memorijalna ploča u čast vojnika KFOR-a koji su izgubili živote tokom službovanja na Kosovu, danas je svečano otvorena na Trgu majke Tereze u centru Prištine.

Bonus video

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media