NOVI ATAK: Amfilohije opet prozvao Vučića!
Foto: Beta/Milan Obradović, Nebojša Mandić

MITROPOLIT NE PRESTAJE

NOVI ATAK: Amfilohije opet prozvao Vučića!

Amfilohije je i početkom godine izneo strašne optužbe na račun predsednika Vučića rekavši da se boji da njegova politika vodi „izdaji Srbije i Kosova“

Objavljeno:

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da u vezi sa rešenjem statusa Kosova niko neće ništa kriti od građana Srbije, te da je referendum jedan od mogućih načina izjašnjavanja građana o tom pitanju, odmah se oglasio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekavši da je ta priča sramna i bezumna i da bi u tom slučaju na referendum trebalo da se stavi i Beograd!

- Kada budemo imali nešto sa čim ćemo moći da izađemo pred ljude, izaći ćemo pred narod, a jedan od načina je i referendum. Ako budete želeli da menjate Ustav, moraćete da idete na referendum - kazao je predsednik Srbije.

Nekoliko dana posle toga, u Baru, prilikom promovisanja knjige „Od Kosova do Jadovna“ umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija, Amfilohije je u svom stilu komentarisao mogući referendum, navodeći da takvo rešenje nikada ne bi podržao!

- Podržao bih ideju održavanja referenduma u Crnoj Gori kojim bi se poništila izdajnička anticrnogorska i nečovečna odluka o priznanju lažne države na Kosovu i Metohiji. Ali ne referendum u Srbiji o Kosovu i Metohiji. To znači da na referendum treba da stave i Beograd, kome će pripasti Beograd. To je jedna tako sramna, bezumna priča. Niko pametan na svetu, nijedan državnik ne bi tako nešto pokretao. I to je samo pokazatelj do koje mere su ovi naši neokomunisti spremni da zbog svoje vlasti i svojih interesa spremni da idu. Kažu da treba tako raditi zbog naše dece. Kao da kosovska deca nisu naša deca - rekao je vladika.

Potom je ponovio da bi Srbija bez Kosova i Metohije bila bezglava Srbija.

- Stavljati to pitanje na referendum je isto što i pitati hoćemo li da idemo bezglavi kroz vreme, kroz istoriju. Nadam se da toga bezumlja neće biti - zaključio je mitropolit Amfilohije.

Amfilohije Radović
Amfilohije Radović foto: Fonet

Komentarišući ove izjave, marketinški stručnjak Nebojša Krstić za „Alo!“ kaže da smatra da bi vladiku Amfilohija neko trebalo da podseti da je monah.

- I da se monasi razlikuju od običnog sveta po tome što su svoj duh oslobodili strasti, mržnje i zlobe. Takođe, neko bi morao da mu objasni da kao službenik hrišćanske crkve treba da širi ljubav i dobrotu, a ne da ljude iz političkih razloga vređa, etiketira i poziva na njihov linč. Kao pravoslavac, molim se da mu Gospod oprosti grehe - kazao je Krstić.

Predsednik kao stalna meta

Amfilohije je i početkom godine izneo strašne optužbe na račun predsednika Vučića rekavši da se boji da njegova politika vodi „izdaji Srbije i Kosova“.

- S Vučićem nisam imao nikakav sukob. On je prvi predsednik Srbije koji je bio na Saboru… Sada se bojim da njegova politika vodi izdaji Srbije i Kosova i da se zato promenio - kazao je Amfilohije. Tada se oglasio i patrijarh Irinej, koji je rekao da se Vučić lavovski bori za Kosovo.

BONUS VIDEO: Aleksandar Šešelj, Espreso Tviter

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.