Čepurin: Ako Srbija tako želi, i Rusija bi pristala na podelu Kosova!
Foto: Zorana Jevtić

prihvatili bi

Čepurin: Ako Srbija tako želi, i Rusija bi pristala na podelu Kosova!

Čepurin tvrdi da će i pored unutrašnjih promena koje se dešavaju u Rusiji, Srbija i dalje imati dobrog partnera u Kremlju

Objavljeno:

Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Beogradu, kaže da bi i Rusija prihvatila podelu Kosova, ako Srbija bude smatrala da je to najbolje rešenje za nju, piše Alo.

Na obeležavanju Dana srpske diplomatije, Aleksandar Čepurin prokomentarisao je za ovaj medij izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da bi i „Albanci pristali na podelu Kosova, kao i da je to i njima u interesu“.

- Mi poštujemo poziciju Srbije i ono rešenje, koje ona smatra da je najbolje za nju, mi ćemo podržati - rekao je Čepurin i dodao:

- Do valjanog rešenja treba doći u dugom procesu dijaloga i ne vidim ništa što bismo morali preko kolena lomiti i brzo rešavati.

Prema rečima Čepurina, Rusija će podržati svaku odluku Srbije.

- I dalje važi parola: „Što je dobro za Srbiju, dobro je i za Rusiju“. Za Moskvu je samo bitno da to rešenje koje se ponudi bude u interesu Srbije. Nemam sumnje da će Vlada Srbije, predsednik Vučić i ministar Dačić uraditi ono što je najbolje za zemlju.

Čepurin tvrdi da će i pored unutrašnjih promena koje se dešavaju u Rusiji, Srbija i dalje imati dobrog partnera u Kremlju.

- Rusija se menja u unutrašnjoj sferi, ali veze sa Srbijom i dalje ostaju čvrste. Očekujem da će saradnja dve zemlje biti mnogo bolja i jača - rekao je on.

Na naše pitanje kako komentariše izjave zvaničnika iz Brisela, da će „Srbija kad-tad morati da okrene leđa Rusiji“, on kao iz topa odgovara:

- Nikada neće doći do toga.

A da li ste vi za ili protiv?

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Koga čekate?

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.