Vučić iz Pariza odgovorio na optužbe u vezi Kosova
Foto: Predsedništvo Srbije

o kosovu, o nato

Vučić iz Pariza odgovorio na optužbe u vezi Kosova

Vučić je, kada je reč o NATO, rekao da je i na skupu u Parizu, kao što to radi i na svakom drugom mestu, poručio da Srbija nema nikakve aspiracije prema NATO

Objavljeno: 14:21h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se država bori za KiM iz "ambisa" u koji nas je po tom pitanju dovela prethodna vlast.

Vučić je u izjavi za javnost, posle učešća na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) u Parizu, ponovio političku metaforu da je prethodna vlast "pečatirala koverat" kosovske nezavisnosti.

Povodom optužbi pojedinih opozicionih politicara da će on uvesti Srbiju u NATO, dati Kosovu stolicu u UN i umanjiti značaj Republike Srpske, Vučić je rekao da je video da to govore neki "belosvestski pljačkaši i lopovi koji su krali milion i milione evra".

"Ja njih razumem, jer oni polaze od sebe, uvek znaju najboje šta su radili i šta bi radili", rekao je Vučić.

Reč je inače o izjavi Vuka Jeremića, a Vučić ističe da "to govori čovek koji je, zajedno sa prethodnim rukovodstvom, stavio ne samo pečat, već i prethodno zalepio koverat, a onda i vosak dodao na koverat kosovske nezavisnosti, instistirajući na glupom, neodgovornom i neozbiljnom pitanju za Međunarodni sud pravde i time u mnogome otežao našu poziciju da se danas borimo iz ambisa u koji su nas doveli i sada pokusamo da uradimo nešto za KiM".

Vučić je, kada je reč o NATO, rekao da je i na skupu u Parizu, kao što to radi i na svakom drugom mestu, poručio da Srbija nema nikakve aspiracije prema NATO. "Ali, ne vredi, nekim ljudima ne možete da pomognete, jer oni znaju kako oni nikada ne govore istinu, pa polaze od sebe i misle da su drugi ljudi takvi. Mi smo potpuno drugačiji".

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Koga čekate?

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.