KAKO GA NIJE SRAMOTA? Haradinaj od pape Franje tražio NOBELOVU NAGRADU za OVK, ali mu VULIN NIJE OSTAO DUŽAN!
Foto: Facebook printscreen / Ramush Haradinaj

SKANDALOZNO!

KAKO GA NIJE SRAMOTA? Haradinaj od pape Franje tražio NOBELOVU NAGRADU za OVK, ali mu VULIN NIJE OSTAO DUŽAN!

Jedino što bi Haradinaj trebalo da primi jeste presuda za ratne zločine

Objavljeno:

Ramuš Haradinaj, premijer samoproglašenog Kosova, sastao se sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom u Vatikanu i poručio tom prilikom da je Kosovo primer verske tolerancije i promocije mira!

U želji da što više impresionira papu Franju i ubedi ga da je došlo vreme da i Vatikan prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Haradinaj se nije tu zaustavio, pa je bez pardona poručio da je zločinačka UČK zaslužila Nobelovu nagradu za slobodu.

- Na Kosovu, znamo ko smo mi, pobedili smo za našu slobodu i mi smo ponosni na to. Mislim da zaslužujemo Nobelovu nagradu za slobodu. Nadam se samo da će jednog dana ovo priznanje biti pripisano UČK-u. Ja bih hteo da ga primim - kazao je Haradinaj.

On se ubrzo posle toga pohvalio na Fejsbuku detaljima svog razgovora sa papom.

- Njegovom blaženstvu, papa Franji, izrazio sam posvećenost našeg naroda da sačuva i neguje duhovne i demokratske vrednosti u duhu zajedničkog dobra. Kosovo je zahvalno zato što je u Svetoj stolici uvek nalazilo otvorena vrata. Blagoslov pape Franje je dalji podsticaj za put koji sledi Kosovo sa svojim narodom, put evropske civilizacije - napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za „Alo!“ kaže da je ono što Haradinaj govori uvredljivo za Srbe, a da će ga „nagrada“ u vidu presude za ratne zločine sačekati uskoro.

- Jedino što bi Haradinaj trebalo da primi jeste presuda za ratne zločine i nadam se da će novoformirani Specijalni sud za ratne zločine upravo to i uraditi. Haradinaj je na slobodi jer je većina svedoka protiv njega ubijena. A za uništavanje crkava i manastira tokom pogroma 2004. bi morao posebno da odgovara. Samo pominjanje kulture i čuvanja hrišćanskog nasleđa je uvredljivo kada to govori čovek koji je učestvovao u uništavanju Srpske crkve i nasleđa na KiM - rekao je ministar.

foto: Fonet

Grade mauzolej za Jašarija

U Prištini je juče izglasan nacrt zakona za spomenik "Adem Jašari", a kada taj projekat bude usvojen na skupštini, prištinska Vlada će biti obvezana da do kraja 2021. godine dodeli čak 21 milion evra za spomenik i kompleks „Adem Jašari“. Adem Jašari je bivši komandant i osnivač OVK, ratni zločinac koga Albanci godinama slave i prave od njega mitsku ličnost.

Bonus Video:

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/Alo!)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.