Ako ne prihvatimo plan za Kosovo, AMERIKA ĆE OD SRBIJE DA NAPRAVI PALESTINU! Srpska novinarka upozorava na veliko zlo!
Foto: Reuters

DRAMATIČNO UPOZORENJE

Ako ne prihvatimo plan za Kosovo, AMERIKA ĆE OD SRBIJE DA NAPRAVI PALESTINU! Srpska novinarka upozorava na veliko zlo!

Ona kaže da Vašington formalno neće uvoditi sankcije Srbiji i da sigurno neće biti neke nove agresije na našu zemlju

Objavljeno:

SAD će od Srbije napraviti evropsku Palestinu ukoliko Beograd odbije plan Zapada za Kosovo i Metohiju koji podrazumeva momentalno priznanje nezavisnosti lažne albanske države. Masakr demonstranata, ubistvo više od 60 ljudi u Gazi, bio je pokazna vežba za sve one koji se suprotstavljaju interesima SAD.

Ovo dramatično upozorenje stiže od Ljiljane Smajlović, bivše glavne urednice 'Politike' i jednog od najboljih poznavalaca američke spoljne politike. Smajlovićeva kaže da Vašington formalno neće uvoditi sankcije Srbiji i da sigurno neće biti neke nove agresije na našu zemlju, ali napominje da je pokolj demonstranata u Gazi na protestima protiv preseljenja Ambasade SAD u Jerusalim pokazna vežba za sve one koji se suprotstavljaju interesima Zapada.

Medijsko spinovanje

Smajlovićeva procenjuje da nema konkretnih rokova za Kosovo, ma koliko neki mediji pokušavali da spinuju takve informacije.

- Ne verujem ni u kakvo uvođenje sankcija Srbiji ukoliko do kraja godine ne pristane na rešenje za Kosovo i Metohiju koje odgovara Vašingtonu i Briselu. Međutim, ovo što se desilo sa preseljenjem Ambasade SAD u Jerusalim i pokolj koji se odigravao u Gazi uporedo sa proslavom preseljenja jeste pokazna vežba za to šta ti se desi kad se suprotstaviš nekom važnom interesu zapadnih sila - rekla je Smajlovićeva za 'Sputnjik'. Ona podseća da je Amerika, komentarišući ubistvo 60 nenaoružanih demonstranata i civila, rekla da Izrael ima pravo da se brani, a Evropska unija nije čak smogla snage ni da izda zajedničko saopštenje.

Ljiljana Smajlović
Ljiljana Smajlović foto: Fonet

- Zapad na raspolaganju ima mnoštvo instrumenata da zagorča život zemlji koja se odupire njegovoj volji i to je jasno pokazano ove nedelje u Gazi. Veliki je problem u tome što Srbija ima veoma mnogo talaca na Kosmetu, a to su svi Srbi koji tamo žive... Pazite, i pritisak na srpske porodice i civile na Kosovu sam po sebi može da bude vrlo žestok instrument i vrlo žestoka sankcija, iako se tako ne bi zvala. To smo najbolje videli na primeru hapšenja Marka Đurića i ubistva Olivera Ivanovića - upozorava Smajlovićeva.

Politički analitičar Dragomir Anđelković, upitan da prokomentariše ove navode, kaže da zaista postoji realna opasnost od 'američkog udara' na Srbiju, ali pre svega od napada na Srbe na Kosovu.

- Amerikanci mogu da daju 'zeleno svetlo' albanskim ekstremistima da krenu u pohod na sever Kosova i da pokušaju da realizuju neku novu 'Oluju'. Srbija toga treba da bude svesna i da podrži Srbe u pokrajini u samoorganizovanju preko civilne zaštite, jer će tako biti u stanju da se odbrane. Albanci su 2011. godine probali pohod na sever, ali ih je upravo civilna zaštita sprečila u tome - podvlači Anđelković i dodaje:

- Ona je privremeno ukinuta zbog Evropske unije, ali je treba hitno obnoviti jer nam je i te kako potrebna u budućnosti....

Sloboda ili ropstvo

Politikolog Aleksandar Pavić, saradnik ruskog Fonda strateške kulture, smatra da je suverenitet u Srbiji izložen stalnim većim ili manjim pritiscima Zapada.

- Pritiskaju nas pre svega globalistički centri moći u Vašingtonu, Londonu, Briselu, Berlinu i Parizu. Čak i kada bi Srbija, ne daj Bože, prihvatila zapadno rešenje za Kosovo, koje podrazumeva faktičku ili stvarnu nezavisnost, pritisci i mogućnost zvaničnih ili nezvaničnih sankcija bi ostali. Onda bi sledeće na redu bile Republika Srpska, Raška oblast, Vojvodina... Moramo biti svesni da suverenitet ima cenu. Moramo da odlučimo da li smo spremni da platimo tu cenu ili nam je draže neko novo ropstvo. Samo ako dobrovoljno prihvatimo ovo drugo, to neće biti više Srbija - zaključuje Pavić.

Činjenice koje opominju Beograd

Premeštanje Ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim naložio je Donald Tramp Time je Vašington i zvanično priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela Ambasadu je, na 70. godišnju osnivanja države Izrael, otvorila je Trampova ćerka Ivanka.

Više od 60 Palestinaca je ubijeno, a više od 1.700 ranjeno tokom krvavih protesta.

BONUS VIDEO: Đorđo Žujović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.