SAMO ŽELIM DA GA ZAGRLIM, IMAJU POGREŠNOG ČOVEKA: Ispovest majke čijeg su sina Albanci uhapsili zbog navodnog ratnog zločina! (FOTO)
SAMO ŽELIM DA GA ZAGRLIM, IMAJU POGREŠNOG ČOVEKA, Foto: Printscreen / Facebook

porodica je očajna

SAMO ŽELIM DA GA ZAGRLIM, IMAJU POGREŠNOG ČOVEKA: Ispovest majke čijeg su sina Albanci uhapsili zbog navodnog ratnog zločina! (FOTO)

Dejan je krenuo na svadbu na Kosovo, a završio je u pritvoru zbog optužbe da je ratni zločinac!

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Nakon što su prištinske vlasti u subotu uhapsile Dejana Slavića zbog sumnje da je navodno počinio ratne zločine, Osnovni sud u Prištini mu je odredio pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je navodno počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Dejan Slavić (40) koji je do 2003. godine živeo u Obiliću, a trenutno živi sa roditeljima u Lazarevcu, uhapšen je kako njegova majka Božidarka kaže, "na pravdi Boga".

SAMO ŽELIM DA GA ZAGRLIM, IMAJU POGREŠNOG ČOVEKA
SAMO ŽELIM DA GA ZAGRLIM, IMAJU POGREŠNOG ČOVEKAfoto: Printscreen / Facebook

- Na ovom svetu nema pravde, ja ne znam šta me je snašlo, odveli su mog Dejana. On sigurno nije kriv, samo neka ga vrate majci, samo da ga opet zagrlim i poljubim, priča očajna žena kroz suze.

Kako je rekla za Espreso, njen suprug i ona ne poseduju nikakve informacije o sinu, a ona strahuje za Dejanovo zdravlje.

Moj suprug je danas otišao na Kosovo da traži sina. Ne znam ni da li je Dejan živ, ali se plašim za njegovo zdravlje jer je imao već dve operacije kičme i nije se osećao dobro u poslednje vreme, tvrdi Božidarka i dodaje da njen sin "ni mrava ne bi zgazio."

SAMO ŽELIM DA GA ZAGRLIM, IMAJU POGREŠNOG ČOVEKA
SAMO ŽELIM DA GA ZAGRLIM, IMAJU POGREŠNOG ČOVEKAfoto: Printscreen / Facebook

- On je potpuno bezopasan, ja i dalje ne mogu da shvatim šta se desilo. Na TV-u sam saznala da mi je sin uhapšen. On je otišao na svadbu dole jer mu je sestra od tetke ženila sina u Zvečanu. Poneo je poklon i otišao je bezbrižan i veseo, a evo kako je završio, kuka očajna majka.

Kako nam je objasnila, Dejan važi za dobrog momka. On je iz Obilića došao 2001. godine, najpre kod sestre u selo Lozovik, da bi se kasnije sa roditeljima nastanio u Lazarevcu. Kuću u Obiliću su prodali, ali ostale su njive.

Ovo nije prvi put da Dejan ide dole nakon što smo se preselili. On je išao najmanje 12 puta do sada, ali nikada nije bilo problema. Sada dole vlada strah i trepet, i oseća se u vazduhu da nas ne žele, kaže Božidarka.

Sve ovo ju je još više iznenadilo jer je kako kaže, Dejan spavao među Albancima kada je izbio rat na Kosovu.

Uvek nam je pričao kako su se Albanci ophodili fino prema njemu za vreme rata. Dvojica su ga čak stavila između sebe kako bi ga zaštitila u jednoj od opasnih situacija u kojima se našao, zato mi je cela ova stvar još nejasnija, kaže ona.

Dejanovi roditelji su nespokojni jer se plaše za sinovljev život, a čak ni ćerka koja živi u Gračanici sa porodicom ne može da sazna kako joj je brat.

Njegov otac, Petar je prema rečima supruge izgubljen i očajan, ali mu najteže pada što je dolaskom u Lazarevac konačno pronašao mir, koji je sada opet izgubio, i to pod stare dane.

SAMO ŽELIM DA GA ZAGRLIM, IMAJU POGREŠNOG ČOVEKA
SAMO ŽELIM DA GA ZAGRLIM, IMAJU POGREŠNOG ČOVEKAfoto: Printscreen / Facebook

Slavići su uvereni da je u pitanju velika greška jer Dejana Slavića ima čak 17,a u selu Lepina odakle je rodom Petar Slavić, živi još jedan Dejan Slavić.

Kako su nam otkrili Dejanovi roditelji, taj čovek je imao posla sa albanskom policijom.

On se tukao sa Albancima, čak je bio i u zatvoru. Mislim da su našeg Dejana nisu pomešali s njim. Isto ime imaju, isto su godište. Želim da verujem da će shvatiti da se radi o greški i da će mi pustiti sina, kaže Božidarka.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.