Jedan od najtrofejnijih sportista u istoriji Španije ima jasnu poruku: KOSOVO JE SRBIJA! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

podrška

Jedan od najtrofejnijih sportista u istoriji Španije ima jasnu poruku: KOSOVO JE SRBIJA! (FOTO)

"Separatisti mobilišu ljude i lažu ih. Ne znam kada će se i kako ovo završiti, ali Katalonija ne može da živi izvan Španije"

Objavljeno:

Erminio Menendez Rodrigez, jedan je od najtrofejnijih sportista u istoriji Španije.

Čovek koji je osvajao medalje na olimpijskim igrama, svetskim šampionatima, internacionalnim takmičenjima, ne libi se da govori i o politici, pa tako, kada pomene Srbiju, pominje i Kosovo

- To je isto kao u slučaju Katalonije... jer je ona deo Španije. I zato Španija nikada neće priznati Kosovo. Država ne može da bude podeljena, a realnost je i da je sama Katalonija podeljena na dva dela. Željom da se otcepe, Katalonci su promenili čitav ambijent, A to nije dobro. Uostalom, kažem, jedni su za, drugi protiv, a kada je tako, onda nema sreće.

Zastave Katalonije
Zastave Katalonije foto: Reuters

- Postoje li rešenja, mogu li se "zaraćene strane" pomiriti?

- Vruća lopta je u rukama separatista koji ne mogu nazad! Napravili su problem i teško da mogu da isprave svoje greške. Nažalost, danas mnogo ljudi živi od separatizma, pojavljuju se nevladine organizacije, stižu neke sumnjive subvencije. Separatisti mobilišu ljude i lažu ih. Ne znam kada će se i kako ovo završiti, ali Katalonija ne može da živi izvan Španije.

BONUS VIDEO:

Slavlje igrača Crvene Zvezde nakon pobede nad Partizanom 157.Večiti Derbi

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.