Putin: Ako Kosovo ima pravo na samoopredeljenje, zašto ga Krim ne bi imao? (FOTO) (VIDEO)

igre bez granica

Putin: Ako Kosovo ima pravo na samoopredeljenje, zašto ga Krim ne bi imao? (FOTO) (VIDEO)

U intervjuu za nemački Bild, ruski predsednik dotakao se pitanja južne srpske pokrajine kroz prizmu ponovnog ujedinjenja Krima sa zemljom na čijem je čelu
Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin dao je opširan intervju za prestižni nemački nedeljnik Bild u kome se, između ostalog, dotakao ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom kroz prizmu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije 2008. godine. Putin ponovo na ledu: Ruski vođa opet zaigrao hokej u Sočiju! (FOTO) (VIDEO) - Državni udar nacionalista u Kijevu 2014. veoma je uplašio 2.5 miliona Rusa na Krimu. Šta smo mi uradili? Nismo poveli rat, nismo pucali, nijedna osoba nije ubijena. Naši vojnici su samo sprečili ukrajinske trupe da se mešaju u izražavanje volje krimskog naroda. Na referendumu je odlučeno većinom da se Krim priključi Rusiji i to je bila demokratija.

Na opasku novinara da državne granice ne mogu jednostrano da se menjaju, Putin je uzvratio: - Za mene, to nije pitanje granica i teritorija, već ljudskih sudbina. Prema Povelji Ujedinjenih nacija, svaki narod ima pravo na samoopredeljenje. Međunarodno pravo treba da se poštuje i to je bio slučaj i sa Krimom. Uzmite u obzir Kosovo, i činjenicu da je krnju Jugoslaviju i njenu prestonicu Beograd bombardovao Zapad. Ako Kosovo ima pravo na samoopredeljenje, zašto ga Krim ne bi imao? Rekao bih da svi treba da deluju u skladu sa međunarodnim pravom i ne žele da ga menjaju svaki put kad im se tako nešto prohte.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.