STIGLO NAREĐENJE OD EU: Dali Haradinaju rok od četiri meseca za izradu statuta Zajednice srpskih opština
Ramuš Haradinaj, Foto: Fonetap

nema više kašnjenja!

STIGLO NAREĐENJE OD EU: Dali Haradinaju rok od četiri meseca za izradu statuta Zajednice srpskih opština

Lažna država Kosovo mora da ispoštuje dogovor bez većih kašnjenja

Objavljeno:

Evropska unija je pozdravila najavu premijera lažne države Kosova Ramuša Haradinja da omogući mandat upravljačkom timu za izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština i istakla da je rok za izradu četiri meseca!

-Mandat upravljačkom timu da izradi nacrt statuta Zajednice/Asocijacije opština sa srpskom većinom na Kosovu je vrlo dobrodošao. Izrada nacrta statuta je počela i završiće se u vremenskom okviru od četiri meseca - stoji u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove.

U saopštenju se navodi da ovaj "dugo očekvini korak" omogućava početak primene dogovora o Zajednici srpskih opština, što je, kako se naglašava, obaveza koju je Kosovo preuzelo u okviru dijaloga kome posreduje EU i uz sporazume dogovorene u Briselu u aprilu 2013. godine i avgustu 2015. godine.

EU dala rok od 4 meseca za stvaranje ZSO
EU dala rok od 4 meseca za stvaranje ZSO foto: Pixabay

- EU će pozvati glavne pregovarače Beograda i Prištine kako bi se konstruktivno i u dobroj volji angažovali u procesu izrade nacrta - zaključuje se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove.

Direktorka za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove, Angelina Ajnhorst, koja se nalazi u poseti Prištini, naglasila je da "Kosovo mora da sprovede sporazum o ZSO bez većih kašnjenja".

Bonus video:

Ana Brnabić dodelila srpski pasoš dečaku sa Bliskog istoka

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.