SPS UDARAC: Jeremić napada vlast zbog KOSOVA a zbog njega je Priština priznala nezavisnost!
SPS dao ocenu o Jeremićevim tvrdnjama, Foto: Fonet

teške optužbe

SPS UDARAC: Jeremić napada vlast zbog KOSOVA a zbog njega je Priština priznala nezavisnost!

- Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - ističe SPS

Objavljeno:

Socijalistička partija Srbije ocenila je danas da je krajnje licemerno da Vuk Jeremić napada aktuelnu vlast zbog Kosova i Metohije, kada je u vreme kada je bio ministar i vladala njegova stranka Priština jednostrano proglasila nezavisnost i takav potez priznale 84 države.

"Kad je reč o 1998. i 1999. godini, podsećamo ga da je bombardovanju prethodio incident u Račku, za koji se zna da je bio insceniran, i ultimatum iz Rambujea da se Srbija saglasi sa referendumom o nezavisnosti za dve godine", navodi SPS u saopštenju.

Ističu da nijedna vlast to ne bi prihvatila.

"Lagali su narod 2000. godine da je Kosovo demokratsko pitanje i da će posle pada Miloševića sve biti u redu. Evo, Miloševića nema, a Kosovo je i dalje aktuelan problem, jer je u pitanju visedecenijski separatistički velikoalbanski pokret", ukazuju socijalisti u saopštenju.

Oni ukazuju da nisu Vučić i Dačić prebacili dijalog u EU sa UN-a, već su to uradili Tadić i Jeremić.

"Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, niti će Kosovu dati stolicu u UN-u. Naprotiv, borimo se da jedan broj država povuče priznanje Kosova", ističe SPS.

Jeremić je ranije danas izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio razmenu teritorija i da je ponudio jug Srbije, ali da međunarodna zajednica to nije prihvatila, ali, kako tvrdi, nije ponudila ništa drugo "osim da se potpiše sporazum kojim bi se Kosovo uvelo u UN".

Bonus video:

SRAMOTNO! Hapšenje Marka Đurića Albanci opevali u pesmi!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.