HOĆE LI PONOVO BITI BRUTALNOG HAPŠENJA? Marko Đurić uskoro opet na Kosovu!
Marko Đurić uhapšen u ponedeljak zbog nelegalnog ulaska na Kosovo kako u Prištini tvrde, Foto: Nebojša Mandić

NE PLAŠI SE

HOĆE LI PONOVO BITI BRUTALNOG HAPŠENJA? Marko Đurić uskoro opet na Kosovu!

Bez obzira na njegovo hapšenje u ponedeljak, Đurić, kao direktor Kancelarije za KiM, ima obavezu da putuje na Kosovo

Objavljeno: 11:05h

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, uskoro će ponovo na Kosovo, nezvanično tvrde izvori lista Danas iz Vlade Srbije.

Oni nisu želeli da preciziraju kada se planira naredno putovanje, ali svakako, kako je rečeno, do njega bi najkasnije možda moglo da dođe do 20. aprila, za kada je najavljeno da će Srbi s Kosova početi formiranje zajednice srpskih opština.

Prema rečima sagovornika, bez obzira na njegovo hapšenje u ponedeljak, Đurić, kao direktor Kancelarije za KiM, ima obavezu da putuje na Kosovo.

Zvanično nismo uspeli da dobijemo potvrdu da Đurić ponovo planira odlazak na Kosovo i hoće li ispoštovati procedure na ulazak, odnosno hoće li tražiti dozvolu za to.

Podsetimo, u ponedeljak je Đurić uhapšen u severnom delu Kosovske Mitrovice, zbog, kako u Prištini tvrde, nelegalnog ulaska na Kosovo. U Beogradu tvrde da je Đurić ispoštovao sve procedure i tražio dozvolu za ulazak.

Priča o legalnom i nelegalnom ulasku na Kosovo dobila je novu dimenziju jer je zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio da je Đurić ušao na Kosovo dan pre nego što je uhapšen i potom deportovan u Srbiju, preneli su kosovski mediji. Hodžaj je rekao da međunarodni sporazum potpisan u Briselu jasno objašnjava kako i kada se zahteva dozvola za posetu i dodao da je Đurić prekršio zakon. Hodžaj je rekao da je provokacija i to što je Đurić naveo da je na isti ili sličan način ušao na Kosovo šest ili sedam puta ranije.

Zamenik direktorka Kancelarije Dušan Kozarev je rekao da su “tvrdnja da su Đurić i Selaković na KiM stigli dan ranije laž Envera Hodžaja koji svakim danom novim i novim lažima želi da prikrije i izbegne odgovornost separatista u Prištini za akt terorizma prema golorukim Srbima u Kosovskoj Mitrovici“.

Bonus video:

ZAVRŠENA VOJNA VEŽBA NA PASULJANSKIM LIVADAMA.Preko 800 vojnika i oficira pokazalo da je Srbija spremna za sve bezbenosne izazove

(Espreso.co.rs / Danas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.