ALEKSANDAR STEVANOVIĆ IZ DJB SAŠE RADULOVIĆA PODRŽAO VUČIĆEVU POLITIKU O KOSOVU: DJB se ogradio od njegovih reči!
Stevanović indirektno podržao politiku Aleksandra Vučića, Foto: Marina Lopičić

preleteo?

ALEKSANDAR STEVANOVIĆ IZ DJB SAŠE RADULOVIĆA PODRŽAO VUČIĆEVU POLITIKU O KOSOVU: DJB se ogradio od njegovih reči!

Iz Pokreta kažu da je reč o ličnom stavu poslanika Stevanovića, a ne stavu Dosta je bilo

Objavljeno:

Poslanik Aleksandar Stevanović indirektno je u svojoj izjavi podržao politiku Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji. Reč je o ličnom stavu poslanika Stevanovića, a ne stavu Dosta je bilo, saopštili su iz ovog pokreta.

Poslanik Stevanović je u sredu izjavio da najava Srpske liste da će sama formirati Zajednicu srpskih opština na Kosovu govori o tome da su ljudi zabrinuti i rešeni da do kraja sprovedu Briselski sporazum.

On je rekao da je već upućen poziv za dalji dijalog Beograda i Prištine koji "nema alternativu”.

- Kao što naša država kaže, mi ne nameravamo da vodimo nikakve sukobe, nego je dijalog najjače sredstvo - rekao je Stevanović.

DJB u saopštenju piše da se "pojavljuju pojedinačna mišljenja da je potrebno promeniti politiku DJB u vezi s Kosovom i Metohijom, odnos prema Evropskoj uniji koja zarad kratkoročnih interesa zatvara oči pred autokratijom u Srbiji, kao i odnos prema strankama i političkim organizacijama bivše vlasti".

DJB objašnjava da je osnov politike pokreta "borba protiv partokratije, partijskog zapošljavanja i korupcije, kao i spoljna politika koja je okrenuta zaštiti istinskih interesa Srbije, a ne dodvornička politika kolonizacije Srbije".

- Briselski dijalog u potpunosti ignoriše ljudska prava nealbanskog stanovništva na KiM, imovinska prava fizičkih i pravnih lica, prava na istinsku autonomiju, pitanja kulturne baštine Srbije i druge civilizacijske vrednosti koje se grubo krše na KiM - ocenio je DJB.

DJB ocenjuje i da je hapšenje direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici "očigledno dogovoreno i režirano", i dodaje da je Srpska lista morala da napusti Vladu Kosova još posle ubistva Olivera Ivanovića.

- Umesto nastavka prenemaganja i pozorišnih predstava, zahtevamo da se otkriju nalogodavci i izvršioci ovog političkog ubistva - poručuje DJB.

Četiri od pet odbornika isključena su iz Pokreta jer su, kako navode u Gradskom odboru DJB u Nišu, prestali da zastupaju principe Pokreta "Dosta je bilo", kao i zbog nedovoljnog opozicionog delovanja u Skupštini grada, loše pripreme sednica i samovolje šefa Odborničke grupe Srđana Nonića. Kako je Nonić rekao, Pokret je napustio principe i pretvorio se u “beogradsku stranku”, kao i da neće vratiti mandate, već svo četvoro nastavljaju kao opoziciona “Niška inicijativa”.

Bonus video:

Saša Janković, intervju

(Espreso.co.rs / Dosta je bilo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.