Rašković Ivić: Brak države i kriminala na Kosovu hitno razvesti
Sanda Rašković Ivić, Foto: Fonet

Beogradski izbori 2018.

Rašković Ivić: Brak države i kriminala na Kosovu hitno razvesti

- Spirala nasilja se povećala nakon potpisivanja Briselskog sporazuma kojim je režim iselio institucije sa Kosova i Metohije i na njihovo mesto doveo kontroverzne biznismene - rekla je ona

Objavljeno:

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić zatražila je danas da se država hitno razvede od kriminala koji je na Kosovu zamenio srpske institucije, da direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju podnese ostavku i na njegovo mesto dodje humanitarac Arno Gujon, kao i da se formira skupštinski anketni odbor o okolnostima ubistva lidera GI Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića. - Tražimo da se pod hitno razvede brak države i mafijaša, koji seju strah i teror ne samo na Kosovu i Metohiji već i po celoj Srbiji. Da se razvede od onih koji su odgovorni za mnoga zastrašivanja i premlaćivanja - rekla je Raškovič Ivić na konferenciji za novinare pokazujući fotografije "Milana Radojičića koji viče Aco Srbine, Zorana Milojevića Zelje sa šefom države i Zvonka Veselinovića - koje su aktivisti delili građanima. Potpredsednica Narodne stranke koja na beogradske izbore izlazi na listi 11. "Dragan Đilas - Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju" zatražila je da se i predsednik Srbije i svi koji vode državu odrede po tom pitanju. - Spirala nasilja se povećala nakon potpisivanja Briselskog sporazuma kojim je režim iselio institucije sa Kosova i Metohije i na njihovo mesto doveo kontroverzne biznismene - rekla je ona i podsetila da i kosovski premijer Ramuš Haradinaj govori da se o svemu značajnom za kosovske Srbe dogovara sa Radojičićem.

Ona je zatražila od direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da podnese ostavku ili da bude smenjen jer je on, kako je dodala krivac što su danas Srbi podeljeniji nego ikada i što su kriminalne strukture pobedile. Dodala je da bi na čelo Kancelarije trebalo da dođe Arno Gujon čija je humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" izmedju ostalog renovirala 27 srpskih škola, organizovala 43 konvoja humanitarne pomoći koja je zajedno sa direktnim investicijama vredna nekoliko miliona evra.

Arno Gujon
Arno Gujon foto: Print Screen Youtube

Bonus video:

Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.