Video sam silovane Srpkinje u Prištini, još uvek plačem kad se setim svega! POTRESNO SVEDOČENJE ŠEFA UNMIKA
Foto: Youtube printscreen

obilazio srbe na kosovu

Video sam silovane Srpkinje u Prištini, još uvek plačem kad se setim svega! POTRESNO SVEDOČENJE ŠEFA UNMIKA

Bivši administrativni rukovodilac UNMIK-a kazao je da je tokom 1999. obilazio srpske kuće sa tadašnjim komandantom OVK i sadašnjim predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem.

Objavljeno: 13:38h

Bivši administrativni rukovodilac UNMIK-a Bernar Kušner izjavio je da je sever Kosova "odvojen od početka" i prisetio se da je 1999, prilikom obilaska srpskih kuća u Prištini, video žene koje su bile napadnute i silovane.

U razgovoru za prištinsku televiziju "Klan Kosova" Kušner je rekao da je njegova uloga bila da donese mir, prenosi RTS. - Sever Kosova je bio odvojen od početka, jer nismo želeli da preduzmemo borbene akcije koje bi vratile rat. To je područje koje se nalazilo u geografiji Kosova, i uspeli smo da ostvarimo mogućnost da obilazimo tri područja na severu. Nisam došao ovde radi rata, jedan od uspeha Ujedinjenih nacija je što više nije bilo rata - rekao je bivši šef UNMIK-a.

Navodi se da je Kušner, prisećajući se dolaska na Kosovo 1999. godine, naveo je da ga "najviše pogađa masakr počinjen nad seljanima". - Još uvek plačem kada se setim tog vremena, masakr seljana, bila je bolna realnost koja me je puno pogodila - rekao je Kušner. On je kazao i da je u to vreme obilazio i srpske kuće u Prištini, zajedno sa tadašnjim komandantom OVK i sadašnjim predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem, gde je video "žene koje su bile napadnute i silovane".

BONUS VIDEO: Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.