VUČIĆ O KOSOVU! Ako neko misli da će Srbija da da sve, a ostane bez ičega, grdno se prevario!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće "zabijati glavu u pesak kao i svi drugi", Foto: Marina Lopičić

bez dlake na jeziku!

VUČIĆ O KOSOVU! Ako neko misli da će Srbija da da sve, a ostane bez ičega, grdno se prevario!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće "zabijati glavu u pesak kao i svi drugi" kada je reč o Kosovu i Metohiji

Objavljeno: 02.02.2018. 19:27h
  • 41

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara šta je sa unutrašnjim dijalogom o KiM, da li je on oročen, i na koji je kompromis Srbija spremna kako bi se došlo do trajnog rešenja, a posle sastanka sa kancelarom Austrije Sebastijanom Kurcom.

- Na kraju će građani Srbije dati sud o tome pitanju. Da li kao predsednik Republike želim da se ponašam kao svi drugi i da zabijem glavu kao noj u pesak i da kažem, nema problema čekaćemo još 200 godina dok i vaša deca i vaši unučići budu prolazili kroz iste muke kao mi, naši očevi i naši dedovi, ili ste spremni da nešto uradite što će biti kompromis i za Srbe i Albance - ja sam spreman da pokušam znajući da će za to biti potrebno da platim cenu koju je nemoguće izdržati i opstati na vlasti - rekao je Vučić.

Kako je rekao "to nije naročito važno" ali jeste da li možemo da postignemo ili ne kompromis, navodeći da će dati sve od sebe da se to i uradi, a ako ne budemo uspeli to će značiti još jedan propust, još izgubljenog vremena i još jedna generacija koja će zaludo trošiti svoje vreme...

On je naveo i da bi to uticalo na našu ekonomiju pošto je ona uvek uvezana sa politikom.

Međutim, dodao je, za to potrebno "da i naši partneri albanski razmišljaju na takav način da bi se postigao kompromis".

- Ako neko misli da će Srbija da da sve, a da ostane bez ičega, grdno su se prevarili svi i to govorimo vrlo veoma otvoreno i na svakom mestu - ponovio je Vučić i dodao: "Ako mogu da nađu nekog ko će da bolje da reši taj problem - evo ja se odričem odmah čega god hoće, samo da vidim kako ćete to da uspete".

On je podvukao da unutrašnji dijalog traje, da ima bezbroj mišljenja ali da postoje i oni koji hoće da Srbija ostane zaglavljena u mulju prošlosti i ništa više.

Predsednik Srbije je na konstataciju da je razgovarao sa Albancima sa KiM i da li oseća da postoji želja da se dođe do kompromisa, rekao da "oni znaju da moraju nešto da urade" ali da im je teško zbog njihovih i unutrašnjih previranja i drugačije situacije u Prištini nego u Beogradu.

- Ali je i njima jasno da moraju nešto da učine i da Srbi moraju nešto da dobiju, da bi moglo da se razgovara o kompromisu - zaključio je Vučić.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media