VULIN: Vučić ne sme više nikad da ostane sam!
Ministar Odbrane Aleksandar Vulin, Foto: Nemanja Pančić

ministar brine!

VULIN: Vučić ne sme više nikad da ostane sam!

Nikad više ne sme da ostane sam. On nije čovek koji će prihvatiti argument "opasno je", već želi da bude sa Srbima i u tome niko ne može da ga spreči. I ne treba. Vučić ide da pokaže da je država uz njih i da se nikada neće povući iz njihovog života - rekao je Vulin.

Objavljeno:

Ne znm kako će proći sutrašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, pogotovo posle pokušaja ubistva u Srebrenici kada je bio sasvim sam, ali da i pored opasnosti treba da ide i da bude sa Srbima, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Nikad više ne sme da ostane sam. On nije čovek koji će prihvatiti argument "opasno je", već želi da bude sa Srbima i u tome niko ne može da ga spreči. I ne treba. Vučić ide da pokaže da je država uz njih i da se nikada neće povući iz njihovog života - rekao je Vulin.

On je naveo da je Vučić hrabar državnik koga ne mogu uplašiti upozorenja da mu je bezbednost ugrožena, te da je hrabro što ide na Kosmet u situaciji kad Albanci traže svaku priliku da se nešto desi, kako bi priče o Specijalnom sudu za OVK i o Zajednici srpskih opština bile skinute sa dnevnog reda.

- Ide na Kosovo i Metohiju zato što zna kakav je odjek ovaj monstruozni akt (ubistvo Olivera Ivanovića) proizveo na Kosmetu i zato što ljudima malo fali da kažu "ovde više nema života, pravde i nade, idemo negde da nas neće ubijati". Ako se to bude desilo, onda nema ni sporazuma, ni dogovora - rekao je Vulin za "Sputnjik".

Odgovarajući na pitanje da li je ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića dobar povod da se Vojska Srbije vrati na Kosmet u skladu sa Rezolucijom 1244 UN, Vulin je rekao da je to volja velikih sila, koje mogu da donesu odluku o tome.

Napominjući da je Briselski sporazum više nego jasan i da sever niko ne može da preuzme, Vulin je istakao da takozvana vojska Kosova ne može da se pojavi na severu Kosmeta.

Hasim Tači
Hasim Tačifoto: Fonet

- Vučić je kao pregovarač Vlade Srbije dobio garancije i od NATO da nema bezbednosnih snaga Kosova na severu Kosova i Metohije i da ne mogu da prelaze Ibar - kaže on.

Prema njegovim riječima, dok se to ne promeni, prema Rezoluciji 1244, KFOR je jedina oružana sila na Kosmetu sa kojom Beograd sarađuje - zajednički patrolira na administrativnoj liniji, ima redovne sastanke načelnika Generalštaba Vojske Srbije i tako će i nastaviti.

Komentarišući izjavu prištinskog zvaničnika Hašima Tačija da je spreman da sarađuje sa Srbijom na istrazi ubistva Ivanovića "u skladu sa važećim zakonima", Vulin je rekao da Tači, kao i obično, igra za svoju publiku i pokušava da skupi neki poen i da dokaže kako su oni nezavisna država sa sopstvenim zakonima.

Vulin je rekao da su veoma ozbiljne izjave predsednika parlamenta samoproglašenog Kosova Kadrija Veseljija "da se Albanci neće zaustaviti sve do Niša, ako Srbija pokuša da vrati Kosmet", te da to poziv na rat i to u ime Albanaca.

- Spremite se da snosite konsekvence za to što ste rekli, a posebno ako to budete uradili. Pozvao je u rat u ime Albanaca. On nije čak rekao Kosovo, rekao je "mi Albanci". To je čitav balkanski rat. Moramo da stavimo do znanja celom svetu, pa i njemu, da se ne igraju s takvim stvarima na Balkanu. Na Balkanu od reči, preko jednog metka, dođe do požara - istakao je

BONUS VIDEO:

Muamer Zukorlić, intervju

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.