I LINTA GA OSUDIO: Ponašanje Izetbegovića je skandalozno, ali i očekivano!
Foto: EPA

Cilj njegove politike jeste stvaranje islamske BiH

I LINTA GA OSUDIO: Ponašanje Izetbegovića je skandalozno, ali i očekivano!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta osudio Izetbegovićevo ponašanje u Beogradu, ocenjujući da se Bakir trudi da pokaže svoj negativan stav prema Srbiji

Objavljeno:

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta osudio je danas skandalozno ponašanje bošnjačkog člana Predsendištva BiH Bakira Izetbegovića tokom posete Beogradu jer je, kako kaže, jasno stavio do znanja da se zalaže da BiH prizna lažnu državu Kosovo.

- Bakir Izetbegović dobro zna da to nije moguće bez saglasnosti sva tri člana Predsedništva BiH ali, bez obzira na to, želi da pokaže u Beogradu svoj negativan stav prema Srbiji. Navedeno ponašanje Izetbegovića nije ništa novo niti neočekivano jer je dobro poznato da on zastupa stav da je Srbija tobože izvršila agresiju na BiH i da je učestvovala u nepostojećem genocidu u Srebrenici - naveo je Linta u pisanom saopštenju dostaljenom našoj redakciji.

foto: Fonet

Takvo mišljenje zastupaju gotovo svi bošnjački političari, intelektualci i verski dostojanstvenici, kaže Linta.

Zato, smatra, treba prihvatiti činjenicu da Bakir Izetbegović vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji i da njega suštinski ne zanimaju mir, stabilnost, saradnja i pomirenje srpskog i bošnjačkog naroda.

"Cilj njegove politike jeste stvaranje unitarne i islamske BiH u kojoj bi Srbi bili građani drugog reda i ponižavanje Srbije".

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.