DOGOVOR JE PAO: Stav BiH po pitanju KiM biće isti kao i stav Srbije!
Foto: Fonet

razgovarali o unapređenju odnosa

DOGOVOR JE PAO: Stav BiH po pitanju KiM biće isti kao i stav Srbije!

Vučić je ranije u toku dana priredio svečani doček za članove Predsedništva BiH ispred Palate Srbija

Objavljeno:

Bosna i Hercegovina će u vezi pitanja Kosova I Metohije imati isti stav kao i Srbija, sve dok Srbija ne zauzme drugačiji stav, dogovoreno je danas na sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa članovima Predsedništva BiH.

NIJE VALJDA VAMA GORE NEGO MENI, I JA IMAM IZBORE! HIT razgovor Ivice Dačića s Trampovim diplomatom (VIDEO)

Predsednik Srbije je to rekao na konferenciji za novinare i objasnio da je to stav Predsedništva BiH i istakao da nije u pitanju samo stav srpskog člana tog tela.

foto: Fonet

Kako je rekao, druge dve najvažnije političke teme o kojima je razgovarano danas u Beogradu je pitanje granica i autoput Beograd - Sarajevo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa državnim vrhom Predsedništva BiH razgovarao danas o unapređenju odnosa, posebno političkih, te kako ubuduće da se izbegavaju situacije koje bi mogle doneti probleme jednoj ili drugoj zemlji. Ekonomski odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine značajno su iznad nivoa naših političkih odnosa, za koje ne bih rekao da su loši, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka s članovima Predsedništva BiH. Vučić je podsetio da je trgovišna razmena u prvih šest meseci bila milijardu i 424 miliona evra, te da svake godine raste za novih 200 miliona, što, kako je rekao, BiH svrstava u jedno od najznačajnijih mesta među spoljnotrgovinskim partnerima Srbije.

foto: Fonet

U međuvremenu su, dodao je, otklonjene mnoge barijere koje su u ekonomskim odnosima, trgovinskim posebno, postojale, a kad je reč o političkim odnosima, Vučić je rekao da su danas razgovarali o daljem unapređenju istih, a posebno o tome kako da se ubuduće izbegavaju situacije koje bi mogle doneti probleme jednoj ili drugoj zemlji. Ranije je u Palati Srbija u Beogradu održan plenarni sastanak delegacija Srbije i BiH. Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao više od sat vremena sa članovima Predsedništva BiH, bošnjačkim Bakirom Izetbegovićem, srpskim Mladenom Ivanićem i hrvatskim Draganom Čovićem. Vučić je ranije u toku dana priredio svečani doček za članove Predsedništva BiH ispred Palate Srbija.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.