IZETBEGOVIĆ OPTUŽIO SRPSKI MEDIJ DA JE POGREŠNO PRENEO NJEGOVE REČI: Izvrćete činjenice!
Foto: Fonetap

izdao saopštenje

IZETBEGOVIĆ OPTUŽIO SRPSKI MEDIJ DA JE POGREŠNO PRENEO NJEGOVE REČI: Izvrćete činjenice!

Izetbegović tvrdi da je njegov intervju prenet van konteksta

Objavljeno: 13:41h

Kabnet člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića izdao je saopštenje u kojem navodi da je intervju koji je dao nemačkom Dojče veleu novinska agencija Tanjug prenela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave.

BOSNA ĆE PRIZNATI KOSOVO, TREBALO JE I RANIJE! Izetbegović PROVOKATIVNOM izjavom potresao region!

- Umesto da isprave očiglednu "lažnu vest" koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine. Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogrešio, nego da iza svega stoji nečija namera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije i baci senka i kreira loša atmosfera uoči posete Predsedništva BiH Beogradu - piše dalje u saopštenju.

U pomenutom intervjuu Izetbegoviće je izjavio da misli da je Kosovo trebalo da bude odavno priznato, ali da je za to potreban koncenzus u BiH, što je Tanjug izostavio.

Takođe, na pitanje da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo Izetbegović je rekao: "Nadam se da".

Agencija Tanjug i većina beogradskih medija Izetbegovićev odgovor preneli su sa “Da".

Iz Tanjuga priznaju da odgovor Izetbegovića na pitanje da li će BiH priznati Kosovo - "nadam se" - jeste neprecizno prenet sa "da", ali je njegov politički stav po tom pitanju verno prenet, s obzirom na njegovu izjavu da je BiH i dosad trebalo da prizna Kosovo.

(Espreso.co.rs / n1info.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.