KAD MOGU SLOVENIJA I HRVATSKA... Pitali smo Beograđane, ali i strance u BG, da li su za nezavisnost Katalonije. Ove odgovore nismo očekivali! (VIDEO) (ANKETA)
Foto: EPA/Quique Garcia

šta vi mislite?

KAD MOGU SLOVENIJA I HRVATSKA... Pitali smo Beograđane, ali i strance u BG, da li su za nezavisnost Katalonije. Ove odgovore nismo očekivali! (VIDEO) (ANKETA)

Mnogi situaciju u Španiji porede s onom u našoj zemlji, pa se pitaju da li vlada pravilo dvostrukih aršina i zašto jedna pravila važe za Srbiju, a druga pravila za druge države, aludirajući na Kosovo

Objavljeno: 16:46h

Nakon nemira i vandredne situacije koja je potresla Španiju, skupština Katalonije je većinom glasova usvojila deklaraciju o nezavisnosti i proglasila otcepljenje od Španije.

Za nezavisnost je glasalo 70 od 135 poslanika, 10 je bilo protiv, a dva listića bila su prazna.

SENJERE SE VIJORE BARSELONOM! Hiljade demonstranata na ulicama, kliču u glas: "Pućdemona u zatvor!"

S druge strane, Senat Španije odobrio je vanredne mere u Kataloniji u skladu s članom 155. ustava.

Njima bi španska vlada trebalo da preuzme upravljanje nad katalonskom policijom, finansijama, javnim medijima i telekomunikacijama na šest meseci, do održavanja prevremenih izbora.

To uključuje uklanjanje aktuelne katalonske vlade.

KATALONSKI PREDSEDNIK POBEGAO U BRISEL? Da li je Puždemon prihvatio AZIL Belgije?

Mnogi situaciju u Španiji porede sa situacijom u našoj zemlji, pa se pitaju da li vlada pravilo dvostrukih aršina i zašto jedna pravila važe za Srbiju, a druga pravila za druge države, aludirajući tu i na Kosovo.

#palermo #catalana - #freecatalonia #catalunyalliure #viscacatalunya

A post shared by Livio Spallino (@livio_spa) on

Upravo zato izašli smo na ulicu i anketirali građane Srbije, ali i strance koji su se tu zatekli i pitali ih da li podržavaju nezavisnot Katalonije ili su pak pristalice Španije.

I kakve to veze ima s Kosovom?

Pogledajte video:

- Kako to da jedna pravila važe za njih, a druga za nas? Ukratko rečeno, ne podržavam nezavisnost Katalonije, odgovorio nam je jedan sugrađanin, dok je drugi uporedio situaciju sa onom u komšiluku. "Ako može jedna Slovenija, ili Hrvatska, zašto ne i Katalonija", zapitao se on.

Koji je vaš stav?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.