Da ti Đurić nije pomogao, i dalje bi sedeo u zatvoru! TEŠKE PROZIVKE IVANOVIĆU!
Foto: Fonet / Božidar

Briselski sporazum raskida veze sa Srbijom

Da ti Đurić nije pomogao, i dalje bi sedeo u zatvoru! TEŠKE PROZIVKE IVANOVIĆU!

"U Srbiji nažalost ništa ne traje kraće nego zahvalnost, a lojalnost svojoj državi kao i politička uverenja neki preko noći menjaju u zavisnosti od toga ko ponudi više",

Objavljeno:

Stanari BG NA VODI neće moći da otvaraju prozore?! SNIMAK S GRADILIŠTA JE I ZA SMEJANJE I ZA PLAKANJE! (VIDEO)

Predstavnici kosovskih Srba koji nisu na Srpskoj listi Oliver Ivanović i Dragiša Milović kritikovali su poziv direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića kosovskim Srbima da na lokalnim izborima 22. oktobra podrže tu listu.

Oni su rekli da su podele o kojima Đurič priča opasne i rekli da Briselski sporazum raskida veze sa Srbijom, a ne građani koji žele da podrže neke druge liste.

Ivanović je rekao da razume "želju i potrebu da se osvoji Mitrovica kao strateški važno mesto, simbol otpora nasilju i ekstremizmu, simbol opstanka Srba", ali je i dodao da mora da se zna da "se pobeda dobija na izborima glasovima građana a ne pritiscima, otpuštanjima i kažnjavanjem".

Na Ivanovićevu izjavu reagovao je predsednik Srpske liste Goran Rakić. On je stao u odbranu Marka Đurića i poručio da je Đurić sprovodeći politiku predsednika Srbije uradio veliki posao okupljanja Srba.

foto: Fonet / Nenad Orević

"O tome svedoči 90 odsto osvojenih glasova za Srpsku listu, za razliku od onih koji pokušavaju da nastupajući izvan Srpske liste, a u svom ličnom interesu, podele naš narod", poručio je Rakić i dodao da rezultati Srpske liste govore "slikovitije od hiljadu reču i pijanih kafanskih doskočica koliko je ko uradio za jedinstvo Srba".

"Dokaz koliko Đurić deli Srbe je to što je Oliveru Ivanoviću, koji ga danas tako bezočno napada, iz budžeta Kancelarije za KiM dao milione dinara za odbranu, bez čega bi on verovatno i dalje sedeo u nekom kazamatu", poručio je Rakić i istakao da u Srbiji zahvalnost ne traje dugo.

"U Srbiji nažalost ništa ne traje kraće nego zahvalnost, a lojalnost svojoj državi kao i politička uverenja neki preko noći menjaju u zavisnosti od toga ko ponudi više", rekao je Rakić.

foto: Fonet / Nenad Orević

Podsetimo, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić pozvao je Srbe na Kosovu da na lokalnim izborima 22. oktobra podrže kandidate Srpske liste.

"Na taj način će, između ostalog, glasati protiv raskidanja veza Srba u pokrajini sa državom Srbijom i protiv osporavanja prava na sopstveni nacionalni interes", rekao je Đurić i naglasio da predstojeći lokalni izbori nisu prilika da neko reši svoje lične egzistencijalne probleme, da uposli sebe, člana porodice ili nekog rođaka.

"Ti izbori su od egzistencijalne važnosti za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Jasno je da će u opštinama gde Srbi imaju većinu i većinu u lokalnim organima vlasti činiti Srbi, međutim nije svejedno koja će srpska politička snaga imati efektivnu vlast, i da li će uporište za vlast crpeti u Prištini ili u Beogradu", rekao je Đurić.

foto: Fonet / Nenad Orević

(Espreso.co.rs / Izvor: alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.