OPTIMISTA JE! Pacoli: Biću najsrećniji ako dođe do pomirenja
Foto: Profimedia

cilj što bolja saradnja

OPTIMISTA JE! Pacoli: Biću najsrećniji ako dođe do pomirenja

Ministar spoljnih poslova u kosovskoj vladi Bedžet Pacoli je tokom posete Briselu izjavio da je optimista kada je dijalog Beograda i Prištine u pitanju

Objavljeno:

- Moj cilj je što bolja saradnja Kosova sa regionom, a pogotovo sa Srbijom - rekao je Pacoli za agencije.

Pacoli je prvi član nove kosovske vlade koji se sastao sa zvaničncicima EU u Briselu, a posle razgovora sa komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom rekao je da je optimista kada je reč o nastavku dijaloga sa Beogradom.

- Ja sam veliki optimista, jer je gospodin Vučić otvorio nekoliko mogućnosti. Mi moramo koristiti svaku dobru stvar, uzeti, studirati, staviti na sto i raditi na tome. Ja sam to zahtevao već davno i uvek sam bio svestan da samo iskreni dijalog može pomiriti taj kraj. Biću najsrećniji čovek ako se jednog dana taj kraj pomiri. Mi smo živeli nekada zajedno i život mora produžiti tako - rekao je Pacoli odgovarajući na pitanje Tanjuga kako vidi nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Pacoli je ocenio da je nova kosovska vlada dinamična, da dobro sarađuje i radi, a da je posebna prednost njena multietničnost.

foto: Kurir.rs

- Poslanici srpske zajednice, ja ih nazivam Kosovari srpskog govornog područja, znaju jako dobro da oni moraju da rade sve za dobrobit svoje zajednice. Normalno je da ćemo sarađivati i u granicam mogućnosti raditi sve da se njihovo prisustvo u parlamentu i vladi Kosova opravda kod njihovih glasača - rekao je Pacoli.

Na pitanje Tanjuga kakav je plan nove kosovske vlade kada je reč o formiranju vojske Kosova, Pacoli je odgovori da "nema vanrednih situacija, da će "sve biti dobro" i da je on u Brisel došao da bi se upoznao sa EU zvaničnicima, da bi ih prvo saslušao, a onda dejstvovao.

- Vlada će se koncentrisati na ekonomske reforme. Naš cilj je da do kraja sledeće godine imamo ekonomski rast viši od pet procenata. To utiče na dobrobit naroda i kvalitetniji život - rekao je Pacoli.

On je dodao i da bi njegov lični cilj bio ekonomski rast na Kosovu od 10 procenata.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.