Mnogi od vas ne znaju engleski i ne razumeju ono što piše! Idite više u školu: HARADINAJ OSUO PALJBU PO NOVINARIMA!
Foto: Reuters

VREĐAnje

Mnogi od vas ne znaju engleski i ne razumeju ono što piše! Idite više u školu: HARADINAJ OSUO PALJBU PO NOVINARIMA!

Nakon reakcije Udruženja novinara Haradinaj rekao da mu je žao

Objavljeno:

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odbio da odgovori na pitanje u vezi sa raspuštanjem Komisije za demarkaciju sa Crnom Gorom i potom vređao novinara.

Nakon što je reagovalo Udruženje novinara, izjavio je da mu je žao zbog tog nesporazuma, ali i da novinari treba da nauče da postavljaju pitanja, preneo je portal Ljajmi.

Haradinaj je nakon posete Ministarstvu infrastrukture odbio da odgovori na pitanje novinara da američka Ambasada u Prištini, prema medijiskim izveštajima, neće podržati drugu verziju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, već je sasuo niz uvreda na račun novinara. - Mnogo poštujem medije, ali mnogi od vas ne znaju engleski, i ne znaju da razumeju ono što piše. Problem je vaš, nemam komentar. Danima izveštavate kako izveštavate, verujte - idite više u školu, vidite šta oni pričaju. Pročitao sam izjavu Amerikanaca i ono što vi kažete nije tako. Oni nigde ne kažu - ne slažemo se sa ovim ili onim - uvredljiv je bio Haradinaj.

foto: Fonetap

Na uvrede kosovskog premijera reagovalo je Udruženje novinara, koje je pozvalo Haradinaja da sarađuje sa medijima, prenela je prištinska Gazetaexpress.

- Pratili smo sa zabrinutošću izjavu novog premijera i podsećamo da je misija novinara da postavljaju pitanja kad god im je potreban odgovor, dok sadržaj pitanja ne može da kontroliše niko - navodi se u saopštenju. Udruženje je pozvalo premijera na saradnju sa novinarima, kao i da, kako su naveli, intenzivno radi na unapređenju medijske saradnje. Kasnije se oglasio i Haradnaj rekavši da mu je "žao nesporazuma" sa novinarima, ali i da oni treba jednom da nauče da postavljaju pitanja. Haradinaj je, prenosi Koha.net, rekao da su novinari pogrešno protumačili i da na njegovu odluku da raspusti Komisiju o demarkaciji sa Crnom Gorom niko iz Ambasade SAD nije reagovao. Kosovski premijer je rekao da je to bio nesporazum i da on poštuje novinare, kao i da veruje da će tako biti i ubuduće. Haradinaj je rekao i da će uskoro formirati novu komisiju za demarkaciju, koja će, kako je kazao, imati novi pristup prema tom pitanju. Kosovski premijer je ranije u intervjuu za Glas Amerike rekao da aktuelni Sporazum o demarkaciji ima grešaka i da će biti korigovan.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.