BOŽA MALJKOVIĆ: SRPSKI SPORTISTI MORAJU NA POSTOLJE ZAJEDNO SA SPORTISTIMA S KOSOVA! Ako se to ne dopada političarima, neka me smene!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

ne odustaje

BOŽA MALJKOVIĆ: SRPSKI SPORTISTI MORAJU NA POSTOLJE ZAJEDNO SA SPORTISTIMA S KOSOVA! Ako se to ne dopada političarima, neka me smene!

Predsednik OKS je rekao da sportisti ipak moraju da idu na postolje bez obzira ko je još sa njima tu

Objavljeno: 10:04h

Ma, koliko to mučno bilo, naši sporisti će morati da urade ono što mnogi od njih ne žele! To je suštini poručio predsednik Olimpijskoj komiteta Božidar Maljković.

U intervjuu za "Nedeljnik", prvi čovek OKS je rekao da će ubuduće srpski sportisti morati na isto postolje zajedno sa sportistima s Kosova ukoliko se dogodi da i jedni i drugi osvoje medalje.

Maljković je rekao da od toga neće odustati čak i po cenu smene sa mesta predsednika.

foto: Beta/Miloš Miškov

- Ako se to ne sviđa državnom vrhu, neka me promeni. Ako je bilo ko u državi protiv toga, moraće mene da otera. Ne priznajemo Kosovo, to je svima jasno, ali kada sportisti osvoje medalju, moraju na postolje bez obzira na to ko je još na tom istom postolju - rekao je Maljković.

On je naveo i kao primer nedavni događaj na Olimpijskim igrama mladih u mađarskom Đeru.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

- Bio sam na toj olimpijadi i Đorđe Višacki mi kaže - Božo, možemo da imamo veliki problem, a to je da se takmičarka s Kosova u džudou nađe na postolju sa našom takmičarkom. Odluka Vlade Srbije je da predsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta napišemo pismo da ne priznajemo Kosovo. I to smo i uradili. Ali da je bio slučaj u bilo kom olimpijskom sportu da se na postolju nađu sportisti iz Srbije i sa Kosova - moj stav je bio čvrst i odlučan da budemo na postolju. Nema odlaska sa postolja. Nije se to desilo u Đeru, ali ubuduće ako se to desi - jer ja sam takav čovek i u duhu olimpizma, pravde, ideje sporta - ne sme nijedan srpski sportista da odlazi sa postolja - poručio je on i dodao da je spreman da snosi konsekvence zbog tog stava.

foto: Marina Lopičić

- Mogu da me smene zbog tog stava. Došao sam ovde da četiri godine radim volonterski. Došao sam ovde da podignem ovu ustanovu, da ne ugasimo svetlo. I mene ovo košta. Svi moji s kojima pijem kafu, Lale Lučić, Bata Đorđević i ostali mi kažu: 'Ti si jedini Srbin koji ne mora da radi, a radi.

Kompletan intervju sa legendarnim košarkaškim trenerom i predsednikom OKS možete pročitati u štampanom izdanju Nedeljnika.

BONUS VIDEO: Delije pevaju UEFA mafija

(Espreso.co.rs / Izvor: Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.