KOSOVO DOBIJA PREMIJERKU! Haradinaju se izmakla stolica, ONA ĆE KOMANDOVATI SVIME?
Foto: Reuters

obrt!

KOSOVO DOBIJA PREMIJERKU! Haradinaju se izmakla stolica, ONA ĆE KOMANDOVATI SVIME?

U zamenu za većinu, Haradinaj mora da se odrekne premijerske fotelje u ime kandidata pokreta „Alternativa“ Iljira Dede

Objavljeno: 19:44h

Mimoza Kušari Ljilja poslanica je pokreta „Alternativa“ koji je osnovao Iljir Deda, a koji je išao na izbore sa strankom Badžeta Pacolija Alijansa za novo Kosovo i strankom Ise Mustafe Demokratski savez Kosova.

Specijalni sud podiže optužnicu protiv Haradinaja! Da li će konačno odgovarati za zločine počinjene nad Srbima?

Kako se nezvanično saznaje, Ramuš Hardinaj, ispred koalicije PAN, razmišlja pod pritiskom međunarodne zajednice da prihvati predlog da Mimoza bude premijer umesto njega, dok bi on bio prvi potpredsednik Vlade.

foto: Profimedia

Kako sada stvari stoje, Pacoli i Iljir Deda koji su se u parlamentu odvojili od stranke Ise Mustafe, obećali su podršku sa svojih šest poslanika (četiri Pacolijeva i dva Dedina) Haradinaju kako bi mogao da sa manjinama (20 poslanika - 10 sa liste „Srpska“ i 10 ostalih manjina) uz 39 poslanika koalicije PAN napokon dobije većinu za konstituisanje parlamenta i za sastav vlade.

Prema našim saznanjima, u ovom scenariju Badžet Pacoli bi takođe dobio mesto potpredsednika Vlade Kosova, ali i resor spoljnih poslova i evrointegracija, gde bi se priključilo i Ministarstvo za dijalog, koje trenutno vodi Edita Tahiri.

Mimoza Kušari poreklom je sa Kosova, iz Đakovice, ali se školovala u Americi. Kako se priča, ona je stekla i američko državljanstvo, pa se smatra da je albansko-američkog porekla.

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.