Uhapšen Albin Kurti sa 87 pristalica, u protestima povređene četiri osobe

epilog protesta u prištini

Uhapšen Albin Kurti sa 87 pristalica, u protestima povređene četiri osobe

Protest okončan mirno. Pokret Samoopredeljenje potom izazvao veliki haos, koji je zahtevao intrevenciju kosovske policije
Objavljeno: 28.11.2015. 19:24h
Albin Kurti, osnivač i poslanik radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje u Skupštini Kosova i 87 aktivista tog pokreta uhapšeni su u Prištini.

Kosovo je projekat Evropske unije! (FOTO)

Akcije hapšenja se odvijala ispred sedišta Samoopredeljenja, gde je veća grupa pristalica tog pokreta protestovala i ometala policiju u izvršavanju zadataka. U protestima su povređene četiri osobe - dva policajca i dvoje demonstranata.
 

Naloge za hapšenje izdao je Osnovni sud u Prištini nakon višemesečne blokade rada kosovskog parlamenta ispadima i bacanjem suzavca u skupštinskoj sali, kao i izazivanjem nereda na ulici.
 

Nakon protesta opozicije 
protiv sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i demarkacije granica sa Crnom Gorom, koji je okončan mirno, Kurti se sa pristalicama koji su ga okruživali na Trgu Zahira Pajazitija uputio prema sedištu stranke.
 

Policija Kosova je slomila stakla i ušla u sedište pokreta Samoopredeljenje u kome se nalazio Kurti za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog aktiviranja suzavca na sednici parlamenta i izazivanja opšte opasnosti.

(Espreso.rs / Beta)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media