ODMAH PALE SANKCIJE: Srpska lista kažnjena zbog spota "Kosovo je Srbija"!
Foto: Twitter

NEMA ŠALE!

ODMAH PALE SANKCIJE: Srpska lista kažnjena zbog spota "Kosovo je Srbija"!

Izborni panel za žalbe i predstavke u Prištini kaznio je Srpsku listu sa 25.000 evra zbog predizbornog spota

Objavljeno:

Kazna je upućena zbog spota kojim se krši Kodeks ponašanja političkih subjekata, njihovih pristalica i kandidata, saopštila je Srpska lista.

U obrazloženju odluke navodi se da se spot sadrži poruke koje "promovišu i podstiču mržnju" i "provokacije protiv postojanja države Kosovo", jer se u njemu pojavljuju preteće poruke protiv formiranja Vojske Kosova i potpunog funkcionisanja Kosova, da Srpska lista poziva na očuvanje srpskih institucija na Kosovu i da Kosovo naziva Kosovom i Metohijom, da je u spotu korišćena karta Srbije i da je Kosovo deo Srbije na karti.

PUK'O lavabo, loša keramika, mora da je od direktora BIA: BELI SUROVO ISPLJUVAO FONTANU KOJA SE URUŠAVA! (FOTO) U odluci se navodi i da je sporno to što Srpska lista tvrdi da jedina ima srpske kandidate i ocenjuje se da je to uvreda za druge liste s kandidatima koji su Srbi. Žalbu na spot Izbornom panelu podnela je Balkanska mreža za istraživačko novinarstvo i Internews Kosova. Srpska lista ima pravo žalbe Vrhovnom sudu Kosova, a kaznu od 25.000 evra mora da plati u roku od 15 dana.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.