AZEM VLASI PORUČIO SRBIJI: Haradinajeve izjave služe da vas NERVIRAJU!
Foto: Youtube printscreen

kosovo se ne može pripojiti bilo kome

AZEM VLASI PORUČIO SRBIJI: Haradinajeve izjave služe da vas NERVIRAJU!

Nekadašnji jugoslovenski političar je u intervjuu za današnje izdanje "Danasa" kazao da retorika koju koristi bivši lider OVK služi upravo da nervira zvaničnike i građane Srbije

Objavljeno: 10:41h

Savetnik predsednika Kosova Azem Vlasi kaže da političari i mediji u Srbiji pridaju veliku pažnju Ramušu Haradinaju, čije izjave služe u dnevno-političke svrhe.

Nekadašnji jugoslovenski političar je u intervjuu za današnje izdanje "Danasa" kazao da retorika koju koristi bivši lider OVK služi upravo da nervira zvaničnike i građane Srbije.

"Haradinaj je lider opozicione stranke koja je na prošlim izborima bila četvrta po broju osvojenih glasova i on nikada ranije nije davao takve izjave. Međutim, sada ima pravo da bude ljut i gnevan na vašu zemlju, jer je on već procesuiran u Hagu, a Srbija je tada imala priliku da dostavi sve dokaze protiv njega koje ima, a sada su se odjednom pojavili neki novi", rekao je Vlasi. Upitan o Haradinajevoj izjavi da će Albanci sami da završe posao ako Brisel i Vašington ne reše oko Srbije i Kosova, Vlasi je rekao da u Ustavu Kosova piše da "Kosovo nema pravo da se pripoji nekoj državi niti da delove dva pripoji sebi". "Niko kod vas ne zna da tako piše u našem Ustavu i zbog toga nastaje čitava fama oko izjava koje su za dnevno-političku upotrebu. Isto tako, tolika zabrinutost zbog Haradinajevih izjava kod zvaničnika vaše zemlje takođe služi u dnevno-političke svrhe. Zbog toga ne želim da komentarišem takve izjave, ni Ramuševe, ni Vučićeve, niti imam bilo kakvo mišljenje o tome", rekao je Vlasi. Doskora vladauća Demokratska partija Kosova potpisala je juče koalicioni sporazum sa opozicionom Alijansom za budućnost Kosova i Inicijativom za Kosovo i devet manjih stranaka, uz dogovor da lider ABK Ramuš Haradinaj bude njihov zajednički kandidat za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.