TAČI: Istorija Kosova ponovo da se napiše!
Foto: Fonet

najava koja ledi krv u žilama

TAČI: Istorija Kosova ponovo da se napiše!

- Treba da se prevaziđe i stav nekih stranih istoričara koji su upravo politički agenti, razlicitih katedri, koje apriori pripremaju nove istraživače i savetuju ih da se ne zasnivaju 100 posto na albanskim istoriografskim izvorima. - smatra Tači
Objavljeno: 09:38h

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da postoji mogućnost ponovnog pisanja istorije, i to, kako navodi, - na osnovu objektivnosti i naučne tačnosti.

VUČIĆ U KINI DOČEKAN KAO TITO: Impresivne slike iz Tangšana! (FOTO)

- Još se smatra da se možemo učiniti više da se razluči potpuna istina i doprinos i uloga Kosova u nezavisnosti Albanije, ulozi Kosova u periodu izmedu dva svetska rata -, rekao je Tači u Prištini, na obeležavanju 50. godišnjice osnivanja istorijskog Instituta "Ali Hadri".

- Kosovo je sada demokratska zemlja i sve prepreke i ideološke obaveze pisanja istorije po porudžbini su završene jednom zauvek", kazao je Tači, objavljeno je na njegovoj zvaničnoj internet stranici.

On je pozvao da se ne deformiše prošlost i istakao da '' treba da se prevaziđe i stav nekih stranih istorčara koji su upravo politički agenti, različitih katedri, koje apriori pripremaju nove istraživače i savetuju ih da se ne zasnivaju 100 posto na albanskim istoriografskim izvorima ''.

- Oni otvaraju različite ideje, različite teze, koje su u potpunosti dezinformacija, od Skenderbega do današnjih dana istorije albanskog naroda - smatra Tači.

Obećavajući podršku kosovskih institucija u, kako kaže, istini i istoriji albanskog naroda, Tači je rekao da albanski narod zaslužuje da se kaže istina bez političkog, ideološkog ili regionalnog uticaja.

- To je bogata istorija, slavna, istorija koja zaslužuje da se kaže istina i samo istina, bez ideologije, bez političkih uticaja, bez regionalnih uticaja, o istoriji uopšteno, ali i o ličnostima koje su težile oslobođenju Kosova, tome da se Kosovo učini nezavisnim, stvaranju Albanije i albanskog naroda - zaključio je Tači.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.