Đurić: Izbori na Kosovu uvertira u radikalizaciju!
Foto: Zorana Jevtić

izbori na kosovu

Đurić: Izbori na Kosovu uvertira u radikalizaciju!

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju smatra da će izboti na Kosovu radikalizovati političku situaciju
Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da izbori na Kosovu 11. juna biti uvertira za dodatnu političku radikalizaciju u Prištini.

"Bojim se da izbori 11. juna neće značiti samo izgubljeno vreme, već će biti uvertira u dodatnu političku radikalizaciju u Prištini. Ne samo tokom predizborne kampanje, već i po formiranju nove vlade privremenih institucija", rekao je Đurić za Politiku.

On je ocenio da su izbori u pokrajini uvek značili moratorijum na dijalog Beograda i Prištine i svega što je dogovoreno, i da će zato svi sporazumi, među kojima i onaj o formiranju Zajednice srpskih opština, biti na margini interesovanja političara u Prištini.

NEĆE ODUSTAJATI OD SVOJIH PRINCIPA! “Ne da(vi)mo Beograd” izlazi na izbore u glavnom gradu!

"Albanska politička elita do sada nije želela ili umela da dijalog u javnosti nametne kao pozitivnu temu, već, naprotiv, za demonstraciju političke rigidnosti i radikalizma. Sagovornike ne možemo da biramo i sačekaćemo da vidimo kakve su perspektive za nastavak dijaloga", rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenio je da čak i Evropska unija, koja je posrednik u dijalogu, gubi autoritet u Prištini.

Vučić: Voker je izazvao STRAŠNE posledice, postavićemo pitanje legaliteta njegovih odluka!

Upitan kako će se Srpska lista organizovati za predstojeće izbore, Đurić je rekao da Beograd nastoji da se što manje meša u rad tog političkog subjekta i da je on jedino reagovao da bi sprečio "da Priština koruptivnim metodama razbije jedinstvo 'Srpske liste'".

Vučić: Voker je izazvao STRAŠNE posledice, postavićemo pitanje legaliteta njegovih odluka!

Ocenivši da je Srska lista "autonoman politički organizam i da njeni predstavnici najbolje osećaju tananost političkog pulsa na Kosovu i Metohiji", Đurić je rekao da je uveren da će ovog puta u selekciji kadrova i stranaka koje će je činiti, prstupiti mnogo pažljivije i promišljenije.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.