"ČAST I ZADOVOLJSTO MI JE ŠTO SAM...": Miloš i Stefan Stojanović o ZLATNOJ MEDALJI za hrabrost
Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše, Foto: Kosovo online

svaka im čast!

"ČAST I ZADOVOLJSTO MI JE ŠTO SAM...": Miloš i Stefan Stojanović o ZLATNOJ MEDALJI za hrabrost

Miloš ističe da će ovo priznanje zauzeti posebno mesto u njegovom domu

Objavljeno:

Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše u opštini Štrpce ističu da je im je velika čast ali i motivacija da nastave da časno i pošteno žive na svojim ognjištima, to što su dobili zlatne medalje za hrabrost "Miloš Obilić" za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva koju im je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana državnosti.

Miloš Stojanović ističe da mu je čast što je dobitnik Zlatne medalje za hrabrost, i napominje da ona pripada i svim ostalim mladićima koji su sa njim i Stefanom krenuli toga dana po banjak.

"Čast i zadovoljstvo mi je što sam dobio ovo priznanje i zahvaljujem se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji mi je dodelio priznanje. Iako povod nije bio baš najbolji, drago nam je da se neko setio na nas i uručio nam priznanje. Ovo priznanje treba da dobije svako ko živi na Kosovu, a posebno moji prijatelji koji su toga dana bili samnom i Stefanom po badnjak i koji su isto bili ugroženi kao i mi, samo što smo mi bili ranjeni. Ovo je za nas osim ukazane časti još jedna motivacija da nastavimo da živimo na svojim ognjištima časno i pošteno", kazao je Miloš.

Ističe da će ovo priznanje zauzeti posebno mesto u njegovom domu.

Stefan i Miloš Stojanović su ranjeni na ulazu u svoje selo kada su se 6. januara 2023. godine vraćali iz seče badnjaka. Na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj. Stefan je zadobio prostrelnu ranu ramena, dok je Miloš ranjen u šaku.

Bonus video:

13:10

KOSOVO JE POSTALO LOGOR ZA SRBE, SAMO ŠTO JOŠ NEMA VEŠALA! Miletić tvrdi: Prvo su ukinuli dinar, a onda sledi kažnjavanje

(Espreso/Kosovo onlajn/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.