TUGA NA KOSMETU, PREMINUO DUŠAN VASIĆ: Mladić dobio napad usred noći, NIJE MU BILO SPASA
Dušan VVasić, Foto: Printscreen/facebook

ogromna tuga

TUGA NA KOSMETU, PREMINUO DUŠAN VASIĆ: Mladić dobio napad usred noći, NIJE MU BILO SPASA

Devetnaestogodišnji Dušan Vasić sahranjen je danas u prisustvu velikog broja rodbine, prijatelja i posebno njegovih vršnjaka iz opštine Novo Brdo i sela u opštini Gnjilane

Objavljeno: 22:38h

Tuga je obuzela opštinu Novo Brdo posle tragične vesti da je juče u ranim jutarnjim satima preminuo Dušan Vasić (19) iz sela Zebince kod Novog Brda.

Paroh Novobrdski Stevo Mitrić je na svojoj Fejsbuk stranici napisao:

"Suze su nam uvek bivale lek, one su nas uvek sjedinjavale, kad drugo nije moglo. Neka nas operu od greha i bezakonja, neka nas žalost približi Bogu i brata bratu, neka molitve naše idu za dušom našeg Dušana i isprate ga do besmrtnih visina, na kojima se kod Hristovog prestola sija Sveti Sava sa svetim svih srpskih pravednika, stradalnika i mučenika kroz vekove i vekove", napisao je paroh Mitrić. Uz poruku Gospode upokoji dušu našeg brata Dušana i spasi srpski narod", oproštajne su reči praoha Steve Mitrića.

Devetnaestogodišnji Dušan Vasić sahranjen je danas u prisustvu velikog broja rodbine, prijatelja i posebno njegovih vršnjaka iz opštine Novo Brdo i sela u opštini Gnjilane na mesnom groblju u Zebincu kod Novog Brda.

Dušan je, kako s tugom izgovaraju njegove komšije i prijatelji, bio primer omladincima ne samo iz Zebinca već i iz celog Novobrdskog i Gnjilanskog regiona.

Nedavno je polomio nogu. Nosio je gips. Posle ponoći dobio je napad. Njegovi su ga privatnim autom prebacili do ambulante u selu Straža nadomak Gnjilana gde je, kako kažu meštani Zebinca, lekar konstatovao smrt.

Policija tzv. Kosova je zvanično saopštila da je u petak ujutru u bolnicu u Gnjilane dovezen mladić starosti oko 20 godina bez znakova života.

Policija je dodala da je posle obdukcije koju je naložio nadležni tužilac pokrenula slučaj "istraga o smrti".

Dušan je sa sestricom učenicom VIII razreda živeo u jednoj od najuglednijih srpskih porodica u Novobrdskoj opštini.

Danas učenici iz škola sa područja Novog Brda i sela u opštini Gnjilane nisu slavili Svetog Savu.

"Otkazane su svečanosti i svi programi po školama posvećeni Svetom Savi jer je tuga zavladala u svim srpskim domovima na području naše opštine pa i šire“,rekao je za Telegraf meštanin Zebinca.

Bonus video:

02:50

RADE JE UMRO DOSTOJANSTVENO, ALI NA HILJADE LJUDI NEMA PALIJATIVNU NEGU Nagrađena novinarka Kurira ukazala na GORUĆI PROBLEM

(Espreso / Telegraf / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.