Sveža krv sa Starog kontinenta: Ove evropske zemlje štancuju najviše džihadista! (FOTO)

da li je tu i kosovo?

Sveža krv sa Starog kontinenta: Ove evropske zemlje štancuju najviše džihadista! (FOTO)

Britanski Independent napravio je infografiku zemalja iz kojih dolazi najviše boraca Islamske države po broju stanovnika
Objavljeno:

Britanski Independent napravio je infografiku zemalja iz kojih dolazi najviše boraca Islamske države (ISIS) po broju stanovnika. Verovali ili ne, u Bosni ima ljudi koji se raduju što su u Parizu pobili onoliki narod?! (FOTO) Na ovoj listi, Bosna i Hercegovina stoji na visokom, četvrtom mestu sa 92 boraca na milion stanovnika. Zemlja koja najviše daje boraca ISIS je Jordan koja na milion stanovnika daje 315 boraca. Drugi je Tunis sa 280, dok je na trećem mestu Saudijska Arabija sa 107. Od zemalja EU na prvom mestu je Belgija sa 40 boraca na milion stanovnika.

Radio Free Europe
Zanimljivo je da je Francuska, u kojoj je pre sedam dana u terorističkom napadu ubijeno 130 ljudi, od zemalja EU na četvrtom mestu, a od svih uključenih zemalja na poslednjem mestu sa 18 boraca, iza Švedske sa 32, odnosno Danske sa 27. U ovu statistiku nisu uvrštene zemlje čiju teritoriju zauzima ISIS. Kosovo na grafikonu zauzima peto mesto sa 83 boraca, što veoma dovodi u pitanje bezbednost naše zemlje od terorizma. (Espreso.co.rs/ iflscience.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.