OVO JE PRVA FOTOGRAFIJA MILANA RADOIČIĆA NAKON HAPŠENJA: U Palati pravde s advokatom (FOTO)
Milan Radoičić, Foto: radio kontakt plus

HAPŠENJE

OVO JE PRVA FOTOGRAFIJA MILANA RADOIČIĆA NAKON HAPŠENJA: U Palati pravde s advokatom (FOTO)

Službenici Uprave kriminalističke policije pretresli su stan i druge prostorije Milana Radoičića

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je uhapšen Milan Radoičić, bivši funkcioner Srpske liste.

Kako se navodi u saopštenju, službenici Uprave kriminalističke policije pretresli su stan i druge prostorije Milana Radoičića, a njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Radoičić je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Podsetimo, Radoičić je pre nekoliko dana putem svog advokata Gorana Petronijevića, priznao da je učestvovao i da je stajao iza logistike sukoba kod Banjske 24. septembra, u kom je ubijen albanski policajac i troje Srba.

Milan Radoičić
Milan Radoičićfoto: Kurir

- Ja Milan Radoičić, rođen u Peći na KiM, u Republici Srbiji, zbog spekulacija koje su se pojavile ovim putem, obaveštavam javnost da sam sa svojim sunarodnicima sa KiM, došao na sever Kosova u predelu sela Banjska. Došli smo da ohrabrimo srpski narod u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je teroru stalno izložen, i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu KiM. Obaveštavam sve, od Kurtija do njegovih inostranih pomagača, da sam obavio sam sve logističke pripreme, i to nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažmanom, i nisam o tome obaveštavao nikoga iz Beograda - pročitao je pre nekoliko dana Petronijević.

- Iz dana u dan su se pojačavale akcije prištinskih organa, pucali su u civile, zastrašivali srpski narod... Sve metode otpora koje su primenjivane nisu olakšale položaj Srba, već su pojačale teror. Kosovo i Metohija su moja zemlja i moja kuća, a nasilno hoće da ga otmu sa ciljem da etnički očiste Kosovo. Zato smo bili prinuđeni da preduzmemo akciju, i da skrenemo pažnju prištinskom režimu i međunarodnoj zajednici da Kurtijev teror nećemo trpeti. Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok okršaj, u kom su živote izgubila naša trojica braće heroja - pročitao je Petronijević.

Neka svima bude jasno da nismo teroristi, već borci za slobodu, pročitao je advokat.

- Moj povratak na Kosovo nije imao nikakve veze sa političkim angažmanom, i ovim obaveštavam da sam podneo ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste. Spreman sam da se odazovem pozivu nadležnih organa - rekao je Petronijević.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović izjavio je juče da Milan Radoičić nije učestvovao u obuci rezervnog sastava VS na Pasuljanskim livadama.

- U par navrata je prethodnih godina pozivan na vežbe rezervnog sastava ali se nije odazivao. Šta radi na privatnom imanju, nije stvar Vojske Srbije", kazao je načelnik Generalštaba VS.

Bonus video:

05:16

Advokat Milan Radoičić

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.