Stoltenberg: Žalimo za svakom civilnom žrtvom u bombardovanju Srbije!

Generalni sekretar NATO

Stoltenberg: Žalimo za svakom civilnom žrtvom u bombardovanju Srbije!

- Naša intervencija 1999. nije bila protiv srpskog naroda, već se radilo o zaustavljanju neprihvatljivih radnji Miloševićevog režima - izjavio Stoltenberg
Objavljeno: 12:55h

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je u Beogradu da Alijansa žali za svakim izgubljenim životom civila u bombardovanju SRJ 1999. godine. Prvi čovek NATO je tako posle razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ponovio poruku koju je poslao iz Budve sredinom godine. Kako je rekao u Beogradu, prošlo je više godina prošlo od poslednje posete generalnog sekretara NATO Srbiji i dodao da zna da postoje "snažna osećanja" u Srbiji u vezi vojne alijanse.

"Naša intervencija 1999. nije bila protiv sprskog naroda, već se radilo o zaustavljanju neprihvatljivih radnji Miloševićevog režima. Intervencija NATO okončala je više godina ratova na Balkanu. Tokom intervencije smo preduzeli sve da sprečimo gubitak nevinih života, i svaki izgubljeni život civila bio je tragedija za čim duboko žalimo", podvukao je Stoltenberg. (Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.