SPECIJALCI KOSOVSKE POLICIJE SE POVUKLI IZ KBC! Kancelarija za KiM: Euleks sve posmatrao bez reakcije (UŽIVO)
Kosovo, Foto: Printscreen/Kosovo-online, Kurir

KOSOVO

SPECIJALCI KOSOVSKE POLICIJE SE POVUKLI IZ KBC! Kancelarija za KiM: Euleks sve posmatrao bez reakcije (UŽIVO)

Specijalci Kosovske policije povukli su se iz Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica

Objavljeno: 11:42h

Kosovska policija vrši pretrese u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku. Oklopna vozila ROSU se nalaze na više lokacija u Severnoj Mitrovici. Nakon pretresa u KBC u Mitrovici, povukli su se a zaplenili dva auta i kvad.

11.11 - Brnabićeva: Nastavlja se teror nad Srbima na KiM

O upadu u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, premijerka Ana Brnabić kaže da se nastavlja teror i maltretiranje Srba na KiM.

- Jedini cilj im je da proteraju sve Srbe sa KiM. Mi pričamo i sa Kforom, i sa međunarodnom zajednicom. Od jutros predsednik Aleksandar Vučić ima sastanke na tu temu. Nastavlja se teror nad Srbima - kaže ona.

Ana Brnabić
Ana Brnabićfoto: : Printscreen/PINK

9.45 - SRPSKA LISTA: Upad u više privatnih objekata sa severu KiM

Srpska lista saopštila je da su prištinske specijalne jedinice brutalno upale u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom uz prekomernu silu i brutalnost demolirali neke od prostorija, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivali pacijente koji su na stacionarnom lečenju u toj ustanovi.

9.34 - Elek: U KBC nije pronađeno ništa

Direktor bolnice Zlatan Elek rekao je da u pretresu vešeraja i kotlarnice KBC u Kosovskoj Mitrovici, nije pronađeno ništa.

Kako je rekao, obijena su vrata vešeraja i magacina.

9.32 - Formirana komisija za procenu štete u KBC Kosovska Mitrovica

U KBC Kosovska Mitrovica, u koji su jutros upali pripadnici ROSU, formirana je Komisija za procenu i saniranje štete nastale brutalnim ponašanjem specijalaca policije tzv. Kosova.

KBC Kosovska Mitrovica
KBC Kosovska Mitrovicafoto: Youtube/Kosovo Online

8.48 - ROSU se povlači iz KBC, zaplenjena dva automobila i kvad

Specijalci Kosovske policije povukli su se iz Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica i iz kafića Grej koji se nalazi u blizini predškolske ustanove "Danica Jaramaz".

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, specijalci su zaplenili su dva automobila marke "mercedes" i jedan kvad.

Kako saznaje Kosovo onlajn, specijalci kosovske policije izvršili su pretres i u Zvečanu na, zasad, nepoznatoj lokaciji, nakon čega su se povukli. Prema infromacijama sa terena pretres je izvršen i u Zubinom Potoku, u Leposaviću zasad nema akcije, ali se u tamošnjoj stanici policije nalaze brojni specijalci.

8.10 - Kosovska policija: Sprovodimo operacije u vezi sa događajima u Banjskoj

Kosovska policija saopštila je na Fejsbuku da sprovodi nalog nadležnog suda za provere na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova.

"Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vrše relevantne jedinice Kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mesta. Kosovska policija ovom prilikom obaveštava građane da ne treba da brinu. Kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa Euleksom i Kforom", navode iz Kosovske policije.

7.55 - Oklopna vozila ROSU na više lokacija

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije nalaze se i u blizini kafića Grej u Severnoj Mitrovici, koji se nalazi na 10 metara od predškolske ustanove "Danica Jaramaz". Roditelji dovode decu koja su prestravljena prizorom, a prisutan je i Euleks.

7.38 - ROSU nasilno upala u KBC u Severnoj Mitrovici

U Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici jutros je došlo do nasilnog upada od strane specijalnih jedinica Kosovske policije, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor te ustanove dr Zlatan Elek.

Elek kaže da su specijalci Kosovske policije još u bolnici i da vrše pretres, što izaziva uznemirenost kod zaposlenih ali i kod pacijenata.

"Vrše pretres vešernice i određenih kancelarija na ulazu u bolnicu. Bez ikakvog znanja uprave bolnice i menadžmenta bolnce, dr Dragiša Milović i ja kao direktor, upostavili smo kontak sa njima, rekli su nam da imaju nalog od Suda za pretres. Još se nalaze u bolničkom krugu, veliko je uznemirenje kod pacijenata i zaposlenih", navodi Elek.

Bonus video:

01:09

KURTI VIDI DVA NAČINA KAKO DA NAPRAVI KOSOVO NEZAVISNIM Jezive tvrdnje Karana: Ne dozvoljavaju mu prvi, pa SUROVO sprovodi drugi

(Espreso/Kosovo onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.