Proslava Uskrsa na KOSOVU: Verbalne PRETNJE SRBIMA!
Foto: AP

bez incidenata

Proslava Uskrsa na KOSOVU: Verbalne PRETNJE SRBIMA!

Svečanom ponoćnom litijom oko hrama Sv. Dimitrija, prazničnim pesmama i crkvenim zvonima u Kosovskoj Mitrovici obeležen je početak praznovanja Uskrsa
Objavljeno:

Vaskrsenje Hristovo svečano je proslavljeno na Kosovu i Metohiji liturgijama u Gračanici, Visokim Dečanima, hramu Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i drugim manastirima Eparhije raško-prizrenske.

U blizini manastira bilo je pojačano prisustvo pripadnika Kosovske policije, a incidenata nije bilo. Svečanom ponoćnom litijom oko hrama Sv. Dimitrija, prazničnim pesmama i crkvenim zvonima u Kosovskoj Mitrovici obeležen je početak praznovanja Uskrsa.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je da je trinaest srpskih povratničkih porodica u Ljuboždi kod Istoka bilo izloženo verbalnim pretnjama tokom uskršnje noći.

Osuda napada na džamiju

Eparhija raško-prizrenska osudila je jučerašnje skrnavljenje džamije u Labljanu, u opštini Novo Brdo.

Predstavnici ove eparhije održali su sastanke i imali telefonske razgovore sa predstavnicima Islamske zajednice. Srpski sveštenici uputili su poruke žaljenja - zbog skrnavljenja islamske svetinje - i podrške.

Politički predstavnici Srba, preko liste Srpska, osudili su takođe incident. Muškarac B.F, srpske nacionalnosti, koji je priveden zbog sumnje da je demolirao unutrašnjost labljanske džamije, nalazi se na stacionarnom psihijatrijskom lečenju.

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.