20 GODINA OD UBISTVA U GORAŽDEVCU: Niko nije odgovarao za ubistvo srpske dece, slučaj zatvoren
Goraždevac, Foto: Printscreen/Kosovoonline

TUGA!

20 GODINA OD UBISTVA U GORAŽDEVCU: Niko nije odgovarao za ubistvo srpske dece, slučaj zatvoren

Dodaje se da srpski narod, uprkos tragičnom gubitku i svakodnevnim nedaćama, ostaje na svojoj zemlji

Objavljeno:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je navršeno 20 godina od napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece.

Dva deteta su izgubili svoje mlade živote zbog sulude ideologije mržnje, koja je usmerena prema čitavom srpskom narodu na Кosovu i Metohiji, njegovoj kulturi, duhovnosti, pismu i sveopštem trajanju. Posebno zabrinjava činjenica da ta ideologija do danas nije napuštena i da ima brojne političke pristalice, inspiratore i sponzore u Prištini“, navela je Kancelarija u saopštenju.

Dodaje se da je i pored obećanja predstavnika UNMIК-a da će „prevrnuti svaki kamen“ da pronađu ubice, 2010. godine slučaj bio zatvoren, jer istraga nije dala nikakve rezultate.

„Zatvarajući istragu o stradanju naše dece i mnogih drugih naših sunarodnika na Кosovu i Metohiji, učinjen je greh protiv čovečnosti, a međunarodna zajednica je kapitulirala pred ideologijama mržnje i terorizmom“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da srpski narod, uprkos tragičnom gubitku i svakodnevnim nedaćama, ostaje na svojoj zemlji.

„Država će nastaviti da ih u tome podržava i pomaže i da bude kao i do sada stalno prisutna u njihovim životima, kako bi oni koji su ostali i opstali živeli bolje i kako bi istina o počinjenim i nekažnjenim zločinima ugledala svetlost dana“, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

01:02

ALBANCI NAPUŠTAJU KOSOVO ZBOG POLITIKE UNIŠTENJA! Stručnjaci o stanju na KiM-u: Oni to zovu tihom OLUJOM, A OVO IM JE PLAN

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.