BOMBAŠKI NAPAD U RANILUGU: Bačen EKSPLOZIV na lokal poslanika Srpske liste, oglasili se iz Kancelarije za KiM! FOTO
Lokal, Foto: PRINTSCREEN/KOSOVO-ONLINE

sinoć bačena EKSPLOZIVNA NAPRAVA

BOMBAŠKI NAPAD U RANILUGU: Bačen EKSPLOZIV na lokal poslanika Srpske liste, oglasili se iz Kancelarije za KiM! FOTO

Kako je naveo, ovaj događaj uznemirio je meštane Raniluga

Objavljeno: 20:52h

Na lokal koji se nalazi u sastavu porodične kuće poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova, Zorana Maksimovića iz Raniluga, sinoć oko 23 sati bačena je eksplozivna naprava.

Kako je Maksimović potvrdio za Kosovo onlajn, ručna eksplozivna naprava bačena je na baštu lokala koji je u tom trenutku bio zatvoren.

"Mi smo bili na odmoru, kod kuće je bila samo ćerka, sin je izašao. Svi su čuli eksploziju, ali nisu znali o čemu se radi, i niko nije video ko je to učinio. Na sreću, nastala je samo manja materijalna šteta. Slučaj je prijavljen policiji, izvršili su uviđaj, bili su policajci iz Gnjilana i Prištine. Istraga je u toku, i ne bih mogao ništa više da kažem", rekao je kratko Maksimović.

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/KOSOVO-ONLINE

Kako je naveo, ovaj događaj uznemirio je meštane Raniluga.

Oglasila se i Kancelarija za KiM

- Nedopustiv je i zabrinjavajući bombaški napad na imovinu poslanika Srpske liste Zorana Maksimovića iz Raniluga, do koga dolazi nakon serije pritisaka i provokacija nad srpskim narodom južno od Ibra. Napad u kome tek pukom srećom niko nije povređen, mora se najozbiljnije shvatiti i tretirati sa dužnom pažnjom, jer šalje Srbima i njihovim legitimnim predstavnicima poruku da nisu bezbedni u svojim domovima, na svom kućnom pragu - naveo je u saopštenju Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

On je pozvao međunarodne predstavnike da svojim autoritetom pomognu da se rasvetle sve okolnosti ovog "mučkog napada koji ne sme ostati još jedan nerasvetljen etnički incident".

- Kod Srba južno od Ibra nikada neće izbledeti sećanje na sve strahote koje su preživeli od strane ekstremista i ovakvi incidenti samo vraćaju osećaj straha i uznemirenosti u srpsku zajednicu - zaključio je Petković.

Bonus video:

01:09

NATO SPREMAN ZA SASTANAK SA VUČIĆEM: Šta će da traže od nas? Stručnjaci bez dileme: Izborićemo se veštom diplomatijom za Kosovo

(Espreso / Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.