NA SEVERU KIM PONOVO TENZIJE: Priština i dalje BLOKIRA prolaz vozila sa SRPSKIM TABLICAMA!
Foto: P'rintscreen/Kosovo-online

TENZIJE NA KIM

NA SEVERU KIM PONOVO TENZIJE: Priština i dalje BLOKIRA prolaz vozila sa SRPSKIM TABLICAMA!

Kolone kamiona treću noć provele su na Merdaru, Jarinju i Končulju

Objavljeno: 11:52h

Priština i dalje blokira prolaz vozila sa srpskim registracijama preko administrativnih punktova, a oklopna vozila Rosu, tokom noći patrolirala kroz centar Severne Mitrovice, pretresi na ulazu u grad.

11.30 - Advokat: Uhapšeni Vlašković nije osoba sa slike koju su objavili u Prištini

Branilac uhapšenog Nemanje Vlaškovića advokat Predrag Miljković izjavio je da njegov branjenik nije napadao novinare 29. maja u Leposaviću, ističući da poseduje dokaz za to.

Miljković odbacuje navode i objave Đeljalja Svećlje i dodaje da ta osoba nije Nemanja Vlašković.

"To nije taj momak sa kapuljačom, to je istina, a i vidi se. Na istoj slici u širem formatu N. V. stoji u nekom sedmom redu. On nije napadač na novinare i prema našim dokazima nije ni mogao da bude", rekao je Miljković RTS-u.

Miljković je najavio da će dokaze podneti sudu, uključujući i fotografiju, jer kako dodaje, Vlašković treba da bude na slobodi što pre.

Rok za određivanje dalje mere prema uhapšenom Vlaškoviću pravosudne vlasti imaju do nedelje popodne.

10.30 - Petković: Prethodna noć bila pakao za građane Severne Mitrovice

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je prethodna noć bila pravi pakao za građane Severne Mitrovice.

Kako je naveo, kosovske policijske snage su sinoć bukvalno napravile jednu vrstu bezbednosnog prstena i patrolirali u centru grada i imali punktove na obodu grada, gde su zaustavljali automobile, pretresali ljude do gole kože, udarali puškama i psovali ih.

"Kurti sve vreme provocira i želi da izazove sukobe i rat. Kurtijeva policija pokušala je juče i noćas nekoliko hapšenja u Bošnjačkoj mahali, zatim su pokušali da uhapse dva brata Gorana i Vladu Vučetića u centru grada, a jurili su i Miroslava Živkovića, koji je inače Lunetov (Milun Milenković) drug i to je tako trajalo celu noć. Sada je situacija mirnija, oklopna vozila su zamenili 'škodama', ali je i dalje prisutan veliki broj specijalaca sa dugim cevima", rekao je Petković.

9.55 - U Severnoj Mitrovici jutros bez blindiranih vozila policije koja su sinoć patrolirala

U Severnoj Mitrovici ovog jutra nema blindiranih oklopnih vozila kojima su sinoć specijalci kosovske policije patrolirali ulicama grada.

Tokom kasnih sinoćnih sati vozila specijalnih jedinica nalazila su se na ulazu u Severnu Mitrovicu kod NIS-ove benzinske stanice, u Bošnjačkoj mahali, u naselju Mali Zvečan koji spaja opštine Zvečan i Severnu Mitrovicu, kao i u blizini naselja Tri solitera.

Takođe, vozila kosovskih specijalnih jedinica primećena su i na glavnim ulicama kod spomenika Knezu Lazaru, ali i u blizini studentskog centra i Doma zdravlja.

Međitim, ovog jutra, kako javlja reporter Kosovo onlajna ulice u kojima su se sinoć mogli videti specijalci u blindiranim vozilima sa punom ratnom opremom, sada su prazne.

9.10 - Građani i jutros ispred opštine Leposavić

Nakon jučerašnjih novih provokacija Prištine i hapšenja Srbina iz Leposavića koji se optužuje za napad na novinare, jutros je ispred zgrade opštine mirno. Kiša koja od juče neprestano pada ni ovog jutra nije sprečila meštane da stoje na istom mestu na kom protestuju već 20 dana.

FOTO: KOSOVO ONLINE

Jutros je nešto manji broj ljudi, jer su se mnogi sklonili od kiše i neprospavane noći.

Nova provokacija Prištine juče je produbila gnev kod meštana Leposavića, jer je ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići tokom smene policajaca ušao u zgradu Opštine u Leposaviću. On je navodno hteo da održi sastanak sa novopostavljenim gradonačelnikom i očekivao dolazak odbornika, koji ipak nisu došli.

Srbi, službenici opštine, u jednom trenutku prišli su do ulaznih vrata opštine, gde ih je dočekao Kfor iza kojih je bilo dvadesetak specijalaca kosovske policije. Nakon krećeg perioda meštani su se povukli iza zaštitne ograde i usledili su pregovori oko njihovih zahteva koji su trajali satima. Srbi su zahtevali da Priština smanji provokacije posetama, nakon čega je ministar odlučio da napusti zgradu, a meštani su njegovo vozilo revoltirani ispratili zviždusima i zasuli farbom i jajima.

8.15 - Priština i dalje blokira prolaz vozila sa srpskim tablicama preko administrativnih punktova

Priština i dalje blokira prolaz vozila sa srpskim registracijama preko administrativnih punktova.

Kolone kamiona treću noć provele su na Merdaru, Jarinju i Končulju.

Merdare / ilustracija
Merdare / ilustracijafoto: Profimedia

Priština i dalje blokira prolaz vozila sa srpskim registracijama preko administrativnih punktova.

Kolone kamiona treću noć provele su na Merdaru, Jarinju i Končulju.

Bonus video:

00:48

OTIŠLA SAM NA KOSOVO JER MI JE UJAK BIO RANJEN! Delibašić o teroru nad Srbima: Albanci su srušili grobni spomenik mojoj majci

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.