NOVO SUĐENJE IVANOVIĆU 24. MARTA: Do kraja juna 12 ročišta
Foto: Nemanja Pančić

proces koji oblikuje srbiju i kosovo

NOVO SUĐENJE IVANOVIĆU 24. MARTA: Do kraja juna 12 ročišta

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, a proces je trajao više od godinu dana. Trenutno se nalazi u kućnom pritvoru u svom stanu u Kosovskoj Mitrovici
Objavljeno: 21.03.2017. 07:54h

Ponovno suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću počinje 24. marta u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici

Novo suđenje će početi iznošenjem uvodnih reči. Na pripremnom ročištu održanom 7. marta u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici sudija Euleksa Roksana Komša rekla je da će u sudskom veću pored nje biti i po jedan sudija iz Hrvatske i Slovenije.


OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!


Ročišta su zakazana do kraja juna i da biće ih održano 12, nakon čega će uslediti letnja pauza.


Suđenje Ivanoviću vraćeno je na početak odlukom Apelacionog suda u Prištini, koji je poništio prvostepenu presudu osude na devet godina zatvora, zbog krivice za ratne zločine počinjene nad civilima. Tada je osuđen po prvoj tački, za zločine nad civilima u aprilu 1999. godine, dok je po drugoj, koja ga je teretila za zločine 2000. godine, oslobođen, što je potvrdio i Apelacioni sud.


Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, a proces je trajao više od godinu dana. Trenutno se nalazi u kućnom pritvoru u svom stanu u Kosovskoj Mitrovici.

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media