SUSPENDOVAN POLICAJAC KOJI JE RANIO MILANA JOVANOVIĆA: Policija Kosova priznala da je njihov službenik PUCAO
Tzv. kosovska policija, Foto: Nebojša Mandić

JOVANOVIĆ JE ZA SADA STABILNO

SUSPENDOVAN POLICAJAC KOJI JE RANIO MILANA JOVANOVIĆA: Policija Kosova priznala da je njihov službenik PUCAO

Jovanović je inače operisan i za sada je stabilno

Objavljeno:

Policija Kosova priznala je da je njihov službenik upucao Srbina Milana Jovanovića iz Zvečana sinoć nedaleko od tog mesta u blizini Bistričkog mosta.

Kako su saopštili, oni su nastavili intenzivne istrage sa relevantnim policijskim jedinicama sa regionalnog i centralnog nivoa, sa ciljem da se što pre rasvetli ovaj slučaj.

- Kao rezultat neprekidnih istraga i angažovanjem policijskih jedinica na mestu incidenta, kao i uvidom u priložene dokaze, omogućeno je pribavljanje dokaza koji ukazuju na sumnju u moguću umešanost policijskog službenika u pucnjavi. Na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, preduzete su mere suspenzije policijskog službenika, pošto nije prijavio slučaj i svoje učešće u slučaju, iz čega je PK izdala obaveštenje da nije umešana u razmeni ili pucnjavu iz vatrenog oružja. Takodje, mere suspenzije su preduzete i protiv još tri moguća službenika umešana u slučaj - navode iz Policije Kosova.

Milan Jovanović
foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/KOSOVO ONLINE

Kako dodaju, u cilju daljeg informisanja javnosti o postupanju policije i nalazima službenih istraga, sumnja se da je u ovaj slučaj umešan policijski službenik i da je Policija Kosova, po zakonskim procedurama, odmah obavestila Policijski Inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo na dalje postupanje.

- Policija Kosova će nastaviti da obavlja službene dužnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, obaveštava javnost na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj i ni pod kojim okolnostima, neće postupati drugačije, samo u skladu sa zakonima na snazi. Istovremeno, Policija Kosova će blisko sarađivati sa Policijskim Inspektoratom i Državnim Tužilaštvom, kako bi nastavili da pozivaju na odgovornost policajce, koji krše i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima - zaključuju.

Podsetimo, na Jovanovića su, dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu, pucali pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije - Rosu. No, u prvi mah Kosovska policija je saopštila da oni nisu učestvovali u toj pucnjavi, da bi danas promenili priču.

Jovanović je inače operisan i za sada je stabilno.

Bonus video:

06:35

MOŽE LI DOĆI DO KONFRONTACIJA NA SEVERU KiM? Bratina: Nisam optimista; Šta ako zabrane Srbima ulazak na Kosovo? TO TAKO NE MOŽE!

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.