Ko je bio u Tačijevom odredu smrti? KONAČNO OBJAVLJEN SPISAK!
Foto: Fonet

lista pripadnika tajne službe Šik

Ko je bio u Tačijevom odredu smrti? KONAČNO OBJAVLJEN SPISAK!

Podaci sa ove liste treba da posluže za razjašnjavanje ubistava, nasilja i zločina tokom 1998. i 1999. godine na Kosovu.
Objavljeno: 24.02.2017. 12:24h
  • 3

Prištinski list "Bota sot" objavio je spisak pripadnika tajne službe "Šik", koju je nakon rata na Kosovu kontrolisala vladajuća Demokratska partija Kosova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Taj spisak će, očekuje se, poslužiti kao konkretan dokaz Specijalnom sudu za procesuiranje članova OVK koji su počinili ratne zločine tokom i posle rata na Kosovu.

Spisak sa dosijeima i detaljnim informacijama o pripadnicima "Šika" sačinio je Kfor, prenosi list i dodaje da je reč o podacima koji su već publikovani u maju 2014. godine.

Podaci sa ove liste treba da posluže za razjašnjavanje ubistava, nasilja i zločina tokom 1998. i 1999. godine na Kosovu.

TAČI POZVAO ŠPANIJU DA PRIZNA KOSOVO: Niste vi Miloševićeva Srbija!


Za ratne zločine počinjene među Albancima očekuje se svedočenje brojnih svedoka. Bivši pripadnik "Šika" Nazim Blaca priznao da je DPK organizovala tim za likvidacije političih protivnika stranke koju je od formiranja vodio sadašnji predsednik Kosova Hašim Tači.

Po izboru za predsednika, mesto čelnika stranke ustupio je Kadriju Veseliju, predsedniku skupštine Kosova i vođi ilegalne organizacije "Šik".

foto: AP

Na spisku je nešto više od 150 osoba iz svih delova Kosova. Među njima su Kadri Veseli, zvani "Ljulji", označen kao direktor "Šika", zatim Rahman Rama, bivši komandant Kosovskog zaštitnog korpusa, Fatmir Limaj, jedan od regionalnih komandanata OVK, Sulejman Selimi, šef glavnog štaba OVK, Redžep Selimi, takođe jedan od komandanata OVK, Hiljmi Rečica, zamenik direktora "Šika", Rustem Mustafa, šef OVK u regionu Podujeva, Azem Sulja, član glavnog štaba OVK, Sabit Geci, regionalni komandant OVK u Kačaniku, i drugi.

(Espreso.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media