Veselji ispozirao sa Trampom pa poručio: Kosovo ima podršku SAD-a, postaće članica UN (FOTO)
Foto: AP

prvi lider iz regiona SA TRAMPOM

Veselji ispozirao sa Trampom pa poručio: Kosovo ima podršku SAD-a, postaće članica UN (FOTO)

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ocenio je danas da će Kosovo postati punopravna članica UN tokom mandata Donalda Trampa na funkciji predsednika SAD
Objavljeno: 19:07h

Veselji je za portal ekonomiaonline.com kazao da će Kosovo biti primljeno u UN "upravo zbog podrške SAD i Donalda Trampa".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Kosovo kao nezavisna i suverena država i narod Kosova imaće snažnu podršku SAD, koje vodi Tramp kao predsednik. To se u poslednje vreme potvrdjuje svakim danom. Siguran sam da će uz takvu podršku, Kosovo tokom Trampovog mandata biti primljeno u UN - rekao je Veselji. On je dodao i da je od Trampa dobio jasnu poruku da će "narod Kosova imati podršku SAD i administracije u Vašingtonu". Govoreći o odnosima koji su prethodni američki predsednici imali prema Kosovu, Veselji je podsetio da je tokom mandata Džordža Buša Starijeg (1989-1993) počela podrška SAD Kosovu.

- Od tog vremena, Kosovo je postalo slobodno s (Bilom) Klintonom a s predsednikom (Džordžom) Bušom mladjim proglašena je nezavisnost. U vreme Obame dogadja se državotvornost Kosova, da bi, siguran sam, sada došlo do finalizacije naše države, prijemom u UN, upravo zbog podrške Trampa - rekao je Veselji. On je dodao da je kao ličnost ali i kao deo naroda Kosova ponosan zbog prijema kod američkog predsednika kao predstavnik "najameričkije orijentisanog naroda". Predsednik Skupštine Kosova objavio je danas na Fejsbuku sliku susreta s Donaldom Trampom, uz komentar da je prvi lider iz regiona koji je imao susret s novoizabranim američkim predsednikom.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.