POZNATO KAKVO JE STANJE STEFANA I MILOŠA KOJE JE RANIO ALBANAC: Jedan će verovatno morati DUŽE da ostane u bolnici
Foto: Kurir, Kosovo Online, Printscreen Indexonline

JAVLJENO JE

POZNATO KAKVO JE STANJE STEFANA I MILOŠA KOJE JE RANIO ALBANAC: Jedan će verovatno morati DUŽE da ostane u bolnici

Stefan i Miloš su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu

Objavljeno:

Rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21), koji su ranjeni na Badnji dan u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih pucao Albanac Azem Kurtaji, stabilnog su zdravstvenog stanja i direktor KBC Priština sa sedištem u Gračanici kaže da je ono zadovoljavajuće.

- Videćemo kako će to dalje odvijati ali trenutno njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće - kaže prof. dr Lazić.

On je rekao da se još uvek ne zna kada će oni biti pušteni kućama. Kako kaže jedan će najverovatnije morati da ostane duže, ali se za sada još ništa ne može precizirati.

Stefan Stojanović
Stefan Stojanovićfoto: Kurir

- Sve te odluke se donose u skladu sa aktuečnim zdravstvenim biltenom njihovim. Najvažnije da su oni dobro - kazao je prof. Lazić za Telegraf.

Stefan i Miloš su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu. Dečaci su su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi.

Osnovni sud u Uroševcu odredio je juče meru pritvora u trajanju od mesec dana Azemu Kurtaju osumnjičenom da je pucao na dva srpska dečaka u Gotovuši kod Štrpca, prenosi Koha.

U saopštenju Suda se navodi da je sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela ocenio da postoji sumnja da je Azem Kurtaj u Gotovuši kod Štrpca namerno pokušao da ubije Stefana i Miloša Stojanovića, prenosi Tanjug.

- Kada je svojim automobilom stigao na ulaz u selo, primetio je neke građane na kraju puta i da bi ih oterao, zatrubio je. Ne mogavši ​​dalje, zaustavio je auto i nakon verbalne svađe izvadio je revolver i dva puta pucao nanevši telesne povrede dečaku i mladiću. Oni su prvo upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a potom u bolnicu u Gračanici - navodi se u saopštenju Suda.

Takođe, poznato je da je, suprotno zakonu o oružju na Kosovu, osumnjičeni koristio oružje sa dozvolom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.