"EVROPO, VIDIŠ LI DUGE CEVI?" Petković: Dok se Srbi bore za opstanak, Kurti šalje Rosu sa prstom na obaraču
Petar Petković, Foto: RTV Pink printscreen

napeto

"EVROPO, VIDIŠ LI DUGE CEVI?" Petković: Dok se Srbi bore za opstanak, Kurti šalje Rosu sa prstom na obaraču

Petković je upitao Evropu da li vidi slike scena koje dolaze sa severa KiM

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, oglasio se danas nakon što su Kurtijevi specijalci sa dugim cevima snimljeni danas iznad Bolnice u Kosovskoj Mitrovici, a sa druge strane pripadnici nemačkog kontingenta Kfora obišli su danas barikadu u Rudaru kod Zvečana i meštane koje su zatekli pitali ko vodi barikade.

Petković je na Tviteru objavio fotografije naoružanih specijalaca i upitao Evropu da li vidi dešavanja na severu Kosmeta.

- Evropo, da li vidiš duge cevi na severu?! Da li Evropo vidiš specijalce iznad bolnice? Dok se Srbi na barikadama bore da goli opstanak, Kurti na sever šalje Rosu sa prstom na obaraču - napisao je on.

Petković se dalje pita po kojoj tački bilo kog sporazuma je Kurtijevim specijalcima dozvoljeno da obilaze sever KiM i dodaje da oni tamo nemaju šta da traže.

- Po kojoj tački bilo kog sporazuma Kurtijevi specijalci borave na severu KiM? Oni tamo nemaju šta da traže i svako njihovo prisustvo je ditektno kršenje sporazuma! - zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Podsetimo, barikade koje su postavljene na severu Kosova i Metohije i dalje su na prelazima, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sinoć hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog sumnje da će premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poslati do zuba naoružane pripadnike ROSU na sever KiM.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.