Nikolić: Čekamo mišljenje Trampove administracije o Kosovu
Foto: Marina Lopičić

Predsednik u portugalu

Nikolić: Čekamo mišljenje Trampove administracije o Kosovu

Upitan o politici SAD prema Kosovu, Nikolić je istakao da čeka da se nova američka administracija počne oglašavati i da mu se čini da je prethodna vlada u SAD napravila dosta problema predsedniku Donaldu Trampu, kako bi mu vezala ruke
Objavljeno:

Očekujem da novi američki predsednik Donald Tramp zaustavi ratove i verbalne sukobe, koje je započela administracija pre njega, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za portugalsku državnu televiziju i poručio da čeka mišljenje Trampove administracije o Kosovu i Metohiji i da je spreman da prihvati savet.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Upitan o politici SAD prema Kosovu, Nikolić je istakao da čeka da se nova američka administracija počne oglašavati i da mu se čini da je prethodna vlada u SAD napravila dosta problema predsedniku Donaldu Trampu, kako bi mu vezala ruke.

Nikolić je rekao da se ne zanosi da može da komentariše američku politiku, a još manje time da može na nju da utiče ili da je predvidi.

"Ja samo znam da ne može da bude tako loše kao što je bila prethodna administracija. Da Donald Tramp najgore radi od onoga što je govorio, to još uvek neće biti lošije od onoga što bi radila Hilari Klinton", smatra Nikolić.

Prema Nikoliću, Klintonovi su tako dobro radili za Albance da su dobili spomenike i nazive ulica po Prištini.

"Ne može Amerika da kaže Srbima i Albancima: Budite dobri i lepo razgovarajte, ako uvede sankcije Ruskoj federaciji. Ne može Amerika da bude glavni sudija kako ko sme da se ponaša u svetu", ocenio je Nikolić.

On je upitao da li će SAD da pomognu da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju ili će i dalje da insistira na nezavisnost kao jedinom rešenju.

"Neka razmisle u novoj administraciji SAD i neka nam kažu šta oni misle za Kosovo i Metohiju. Pa, ako je to u skladu sa našim željama ili bar da se nađemo negde u tim željama, prihvatiću svaki savet SAD", rekao je Nikolić.

BONUS VIDEO:

ESPRESO.CO.RS u poseti migrantima

(Espreso.co.rs / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.